| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bayram Yahnisi | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7996 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2006 
2,744 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
350 gram kemikliyağsız kuşbaşı koyun eti,
 
3 adet orta büyüklükte patates,
 
1 yemek kaşığı domates salçası,
 
2 yemek kaşığı tereyağı,
 
250 gram arpacık soğan,
 
yarım demet dereotu,
 
5 diş sarımsak,
 
yeterince tuz,
 
pul biber,
 
karabiber.
 
 
Hazırlanışı:
 
Tereyağını erittiğimiz tencerede, etleri suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Soyulmuş arpacık soğanları, sarımsak katıp arada bir karıştırarak,  soğanlar şeffaflaşana kadar kavuralım. Salçayı da ilave edip 1-2 dakika kadar daha kavuralım. Etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak suyu, tuzu ve baharatları koyup hafif ateşte, etler yumuşayana kadar pişirelim. Sonra elma dilimleri gibi doğranmış patatesleri ekleyip, ağır ateşte, etler ve patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim. Üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapalım.
  
 | 
 
BAYRAM YAHNISI | 
 
  | 
Dilek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2005 
Mesajlar: 72 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1733 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006 
2,412 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
1 kilo iri kuşbaşı koyun eti 
 
20 adet arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan
 
3 çorba kaşığı margarin 
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
1 demet dereotu
 
 
4 Kişilik
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı  margarinle beraber iri kuşbaşı etleri koyun. Et suyunu salıverip tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az hararette pişmeye bırakın. Et suyunu çekince ayıklanmış 20 adet arpacık soğanı veya çentilmiş iki baş soğanı ete katarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin. Pul biberi ve bir bardak sıcak suyu ilave ederek, etler yumuşacık oluncaya kadar, arada yarım bardak su ve ateşten indirmenize 10 dakika kala da tuzunu ilave edip, ateşten çekin. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz. Etin yanında kızarmış patates veya haşlanmış patates verebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
BAYRAM YAHNISI Tarifleri Biftek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |