Kısa URL: https://ml.md/lc58673
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2010
2,544 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr pötibör bisküvi
125 gr eritilip ılıtılmış margarin
1 çay bardağı süt
6 yemek kaşığı pudraşekeri
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı hindistancevizi
1/2 çay bardağı çekilmiş fındık içi
Bisküvileri mutfak robotunda çekip un haline getirdikten sonra derin bir kaba aktarın. Üzerine ılık haldeki margarini ve sütü ekleyin.
Pudraşekeri, hindistancevizi, fındık içi ve kakaoyu da ilave edip hamur yoğurur gibi yoğurun.
Elinizi ıslatıp hamurdan yeşil erik büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Hazırladığınız bonbonları servis tabağına yerleştirip buzdolabında bekletin. İsterseniz bonbonları kakao, yeşil fıstık, hindistancevizi tozu, çikolata parçaları ya da şeker parçacıklarına batırarak farklı tatlar oluşturabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc162188
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2022
231 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet yumurtanın akı
1 tutam tuz
500 gram ceviz içi
1 adet portakal veya limonun kabuğu
2 adet toz haline getirilmiş karanfil
Bulamak İçin:
1.5 su bardağı pudra şekeri
Yumurta akını bir tutam tuzla kar haline gelene dek çırpın. Kalan malzemeyi ilave edip, robotta karıştırın. Karışımdan cevizden daha küçük bezeler koparıp, elinizde yuvarlak şekil verin. Pudra şekerine bulayıp servis yapın.