Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Güllaç Tarifleri > Bayram Baklavası (3 adet - 114,063 defa bakıldı)

Bayram Baklavası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bayram Baklavası

Cemo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2014
Mesajlar: 35
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc100272
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2014
1,916 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
2 su bardağı ceviz içi
Açmak için nişasta
Üzeri için:
100 gram tereyağı
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
Yarım limon suyu

Hamuru yoğurmak için yumurta, süt ve sirkeyi karıştırın. Üzerine aldığı kadar un ekleyip çok yumuşak olmayan bir hamur yapın. Hamurdan bezler yapın. Her bir bezeyi un ve nişasta karışımı ile ince bir yufka olana dek açın. Yağlanmış tepsiye 10 kat yufkayı yerleştirin. Aralarına kıyılmış ceviz serpin ve tekrar 10 kat ince açılmış yufkayı dizin. Baklava şeklinde dilimleyip üzerine kızgın yağ dökün. 200 derecede pişirin. Şerbetini kaynatıp içine limon ekleyip ılık hale getirin. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti döküp çektirin.



Bayram Baklavası

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc102079
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2014
1,746 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram tereyağı
1,5 su bardağı kıyılmış ceviz
1 su bardağı şeker
100 gram kaymak
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu

Baklava yapacağınız yuvarlak bir tepsiye aralarına nişasta serilmiş baklava yufkalarından 25 yufkayı yerleştirin.
Bir kabın içinde harmanlanmış cevizi, kaymağı, 1 su bardağı şekeri bolca her tarafına kaplayın. Üzerine tekrar aralarına nişasta serpilmiş yufkaları döşeyin. Çok küçük baklavalar halinde kesmek için önce ortasından dörde bölüp, her bir üçgeni kendi içinde baklavalara kesin. Ya da istediğiniz şekilde kesip üzerine kızdırdığınız tereyağını dökün.
180 derecedeki fırında pişirin. Şerbetini de 15 dakika kadar kaynatıp soğutun. Fırından çıkan baklavanın üzerine de şerbeti dökün. Dinlendirip şerbetini çektirin.Hamuru yoğurmak isteyenler için hamur tarifi: 3 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, bir tutamtuz ve aldığı kadar un. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı.



Bayram Baklavası

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116531
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2016
1,514 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
Yeteri kadar un
Yeteri kadar kırılmış ceviz veya fındık
200 gr tereyağı
Yeteri kadar nişasta
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu

Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.
Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz.
Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10'ar 10'ar üst üste koyun.
10'arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin ve aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin.
Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine heryerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş tereyağını dökün. Artık fırına koyabilirsiniz.
Şerbeti için, 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dakika kaynattıktan sonra alın. Şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dakika daha kaynatın. Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.







Bayram Baklavası Tarifleri Güllaç Tarifleri



(3 adet Bayram Baklavası 114,063 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort