Kısa URL: https://ml.md/lc133085
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2018
959 defa indirildi / yazdırıldı
Birkaç dilim bayat ekmek
3 yumurta
1 kase kasar peynir rendesi
1-2 dal yeşil soğan
1 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Ekmeklerimizi küp küp dilimliyoruz ve derin bir kaba alıyoruz.
Soğanlarımızı da ince ince kıyıyoruz rendelenmiş peynirimizle beraber ekmeklerin üzerine alıyoruz.
Tuz karabibersüt ve yumurtaları da ekmeklerin üzerine aldıktan sonra kaşıkla iyice karıştırıyoruz.
Tavaya sıvı yağ koyup kızdırıyoruz eğer tavamız küçük ise harcımızın yarısını tavaya koyup üzerini bastırıp düzlüyoruz.
Orta ateşte arkalı önlü kızartıyoruz kalan harcımızıda aynı şekilde kızartıyoruz.
3 adet yumurta
3-4 dilim bayat ekmek
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Sıvı yağ ya da tereyağı
Ekmekleri küp küp doğruyoruz ve sıvı yağda kızartıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta, süt, peyniri ve tuzu karıştırıyoruz. Kızaran ekmeğin üzerine döküyoruz. Bir tarafı iyice pişince kapak yardımıyla ters çeviriyoruz ve diğer tarafını pişiriyoruz.
1/2 adet bayat ekmek
3 adet yumurta
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı beyaz peynir
3 dal maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bayat ekmeği rondodan geçirin. Domatesleri küp şeklinde keserek karıştırma kabına alın. İnce doğranmış sivri biberi, maydanozu beyaz peyniri ilave edin. Yumurtaları içine kırıp ekmek ufağını ve sıvı yağını ekleyerek karıştırın. Tavada tereyağını eriterek üzerine yaptığınız harcı dökün. Her iki tarafını çevirerek kızartın ve süsleyin. Servise hazırdır.