|
Ekmek Kısırı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168077
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2022
177 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://esenler.bel.tr/
1/2 adet bayat ekmek
1 adet soğan
4 dal yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
2 adet domates
2 çorba kaşığı biber salçası
6 adet göbek marul yaprağı
1 tatlı kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Ekmeği hafifçe iri kalacak şekilde rondodan geçirin. Soğanı ince ve küp keserek tavada soteleyin. Yeşil soğanı, maydanozu ince ince doğrayın. Domateslerin kabuğunu soyarak rendeleyin. Ufalanmış ekmeği yağsız tavada soteleyin. Karıştırma kabına ekmeği alıp soğanı, yeşil soğanı, maydanozu ve baharatları içine katın. Domates rendesini de ilave edip, karıştırın. Nar ekşisini, limon suyunu, tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Servis tabağına alın. Süsleyip servis yapın.
|
Bayat Ekmekli Kısır |
|
aygıt
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc131197
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2018
1,483 defa indirildi / yazdırıldı
|
TMO Bayat Ekmekli Yemek Tarifleri
4 dilim bayat ekmek
2 adet domates
4 adet yeşil soğan
1 adet soğan
3 adet sivri biber
½ bağ maydanoz
2 yemek kaşığı bibersalçası
4-5 adet göbek marulyaprağı
Kimyon
Karabiber
Tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Bayat ekmek dilimleri el rendesinde veya robotta çok ince şekilde ufalanır.
Çok ince doğranmış olan kuru soğan yağda kavrulur.
Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine salça ilave edilir.
Tüm malzemeler çok ince doğranır.
Doğranan malzemeler, kavrulan soğan ve salça karışımı ile ekmekler iyice yoğrulur.
Tuz, kimyon, karabiber ve limon suyu eklenip marul yaprakları ile servise sunulur.
|
|