| 
 
 
 | 
Bayat Ekmek Tatlısı | 
  | 
bebek yüz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88450 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2013 
2,593 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://ihe.com.tr
 
 
5-6 dilim bayat ekmek içleri
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 kaşık margarin
 
3 adet yumurta
 
2 su bardağı süt
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
1 paket vanilya
 
 
Şekerden iki kaşık ayırıp, kalanı ile kıvamlı şurubu hazırlayınız. Bayat ekmek içlerini sütle ıslatınız. Yumuşayınca ezerek koyu bir bulamaç yapınız. Erimiş yağa yumurtaları katıp, karıştırınız. Sonra bu karışıma ekmekleri ilave ediniz.
 
Küçük yağlanmış tepsiye karışımı koyup, yayınız. Üzerine ayırdığınız şekerleri dökünüz.Isıtılmış orta hararetli fırında katılaşıncaya kadar pişiriniz.
 
Fırından çıkarıp, üzerine ılık şurubu dökünüz. İstenilen şekilde kesip, servis yapınız.
  
 | 
Bayat Ekmek Tatlısı | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99097 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2014 
2,821 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Semra UYAR
 
 
Bayat dilimlenmiş ekmek
 
1 bardak şeker
 
1 bardak su
 
Kreması için:
 
1 litre süt
 
2 kaşık un
 
2 kaşık nişasta
 
5 kaşık şeker
 
1 paket kremşanti
 
 
Ekmeklerimizi fırında kızarana kadar gevretiyoruz.1 bardak şekeri kavurarak karamelize edip, 1 bardak su koyarak kısık ateşte 10 dakika kaynatıyoruz. Tepsiye dizilen ekmeklerin üzerine şurubumuzu döküyoruz. Diğer taraftan 4 bardak süte un, nişasta, şeker koyarak ağır ateşte muhallebimizi pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Ekmeklerimizin üstüne kremamızı seriyoruz. Dolapta dinlendiriyoruz. 1 bardak sütle 1 paket kremşantiyi çırparak kremamızın üstüne krem şantimizi de serip, servise hazır hale getiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Bayat Ekmek Tatlısı | 
  | 
Mavi Ay 
Italiano Admin 
 
Kayıt: 27.05.2005 
Mesajlar: 8623 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123581 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2017 
1,077 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bayat ekmekler ince ince dilimlenip fırında kıtırlaştırılır. 1 ekmek için 2 su bardağı toz şeker ile 2 su bardağı su kaynatılır. ¼ limonun suyu eklenir. Elde edilen şerbet, soğutulduktan sonra ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir. Mevsim meyveleri ekmek dilimlerinin üzerine dizilir.
 
 
Not: Reçeli sulandırıp kıtırlaştırılan bayat ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirmek sureti ile de tatlı yapılabilir. Bunu krem şanti ile süslemek de mümkündür.
  
 | 
Bayat Ekmek Tatlısı | 
  | 
abi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.10.2016 
Mesajlar: 62 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131222 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2018 
1,204 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
TMO Bayat Ekmekli Yemek Tarifleri
 
 
Bayat ekmekten yapılan 1 su bardağı bayat ekmek unu 
 
2 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı şeker
 
3 yemek kaşığı hindistancevizi
 
½ su bardağı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
½ paket vanilya 
 
Krema için:
 
2 yemek kaşığı şeker
 
2 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı nişasta 
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı şeker
 
1 su bardağı su
 
 
Fırınlanmış bayat ekmekler, robotta çekilir ve elenerek bayat ekmek unu elde edilir.
 
Yumurta ve şeker çırpılır. Bayat ekmek ununa yağ, hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilya eklenerek hamur hazırlanır.
 
Hamur tepsiye döküldükten sonra 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
 
Şerbeti hazırlanır ve kaynadıktan sonra 15 dakika ocakta tutulur.
 
Şerbet soğutulduktan sonra sıcak tatlıya dökülerek dinlendirilir.
 
Krema malzemeleri koyulaşana kadar pişirilir.
 
Krema tatlının üzerine serilir. 
 
Arzuya göre fındık ya da cevizle süslenebilir.
 
 
 
  
 | 
Bayat Ekmek Tatlısı | 
  | 
kaide 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.10.2014 
Mesajlar: 37 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134965 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2018 
4,155 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bayat ekmek
 
1 su bardağı şeker
 
2-3 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı su
 
 
Bayat ekmekleri küp küp dilimleyip tepsiye koyuyoruz ve fırında üzerleri kızarana kadar bırakıyoruz.
 
Öte yandan tatlının şerbetini hazırlıyoruz ekmeklerin miktarına göre göz kararı 1 bardak şeker ve kaynamış suyu karıştırıp şekeri eritiyoruz ayrı bir kapta tereyağını eritiyoruz, şerbeti de tereyağının üzerine döküp 2.3 dk pişiriyoruz.
 
Kızaran ekmeklerimizin üzerine döküp soğutarak servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Bayat Ekmek Tatlısı | 
  | 
şale 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 04.08.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152477 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2020 
416 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 dilim bayat ekmek
 
Şerbeti için:
 
1 su bardağı toz şeker
 
1,5 su bardağı su
 
3-4 damla limon suyu
 
Muhallebisi için:
 
3,5 su bardağı süt
 
3 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
1 paket vanilya
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
 
Toz şeker ve suyu derin bir tencerede karıştırıp kaynatın.
 
İçine limon suyunu da ekleyip şerbeti kenara alın.
 
Şerbet pişerken, ekmek dilimlerini kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde fırın kabının tabanına dizin.
 
Pişen şerbeti kepçeyle ekmeklerin üzerine gezdirin.
 
Ekmekler şerbeti çekerken muhallebi malzemelerini başka bir tencerede karıştırıp kıvam alana kadar pişirin.
 
Hazırladığınız muhallebiyi şerbeti çeken ekmek dilimlerinin üzerine dökün.
 
Tatlıyı 10 dakika oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun.
 
Dilimleyip üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Bayat Ekmekli Tatlı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153358 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2020 
347 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Kek için:
 
1 su bardağı şeker
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1/2 su bardağı su
 
1 su bardağı ekmek içi
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı ceviz
 
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
 
Şerbet için:
 
1 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
2-3 damla limon
 
Kreması için:
 
5 su bardağı süt
 
3 yemek kaşığı un
 
5 yemek kaşığı şeker
 
1 paket vanilya
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 paket krem şanti
 
 
Şeker ve suyu kaynatıyoruz, limonu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz. Kek için, şeker ve yumurtayı çırpıyoruz. Yağ, su ve ekmek içini ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Un, kabartma tozu, vanilya ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz. Harcı yağlanmış büyük borcama koyup 170 derecede 25 dakika pişiriyoruz. İlk sıcağı çıkınca, soğuk şerbeti üzerine döküyoruz. Kreması için; süt, şeker, un ve vanilyayı karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca kapatıp tereyağı ekliyoruz. Krema ılınınca toz krem şantiyi ekleyip mikser ile iyice çırpıyoruz. Keki kremayla kaplayıp servis ediyoruz.
  
 | 
Ekmek Tatlısı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183489 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2025 
52 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Saniye Döldüş
 
 
1 adet ekmek içi
 
1 su bardağı soğuk süt
 
2 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı hindistancevizi
 
2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
 
Kızartmak için:
 
2 su bardağı sıvıyağ
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı tozşeker
 
1,5 su bardağı su
 
Üzerine:
 
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
 
 
Kabuklarını soyup ufaladığınız bayat ekmeği soğuk süt ile ıslatın.
 
Çatalla ezerek fazla sütü süzün.
 
Yumurtaları üzerine kırın.
 
Hindistancevizini de ekleyerek koyu boza kıvamını alana dek karıştırın.
 
Kızdırdığınız sıvıyağa, kaşık kaşık dökün.
 
Daha sonra hafifçe üzerlerine bastırarak her iki taraflarını pişirin.
 
Şerbeti hazırlamak için, tozşeker ve suyu kaynatın.
 
Tozşeker eridiğinde 1-2 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
 
Şerbet soğuduğunda pişirdiğiniz hamurları içine atarak servis yapana dek şerbette bırakın.
 
Servis tabağına aldığınızda üzerine ceviz serperek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |