| 
 
 
 | 
Bayat Ekmek Pidesi | 
  | 
şule erdemir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2013 
Mesajlar: 33 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87969 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2013 
3,294 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Aşçıbaşı Ali Doğan
 
 
1 adet bayat ekmek
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
½ paket kabartma tozu
 
Üzeri İçin:
 
4 adet sosis
 
1 adet orta boy domates
 
1 adet sivri biber
 
2 çorba kaşığı kaşar rendesi
 
Kekik
 
4 adet siyah zeytin
 
4 adet yeşil zeytin
 
 
Bayat ekmekleri küçük parçalar halinde doğrayalım. Bir kapta yumurtaları, sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu mikserle karıştıralım. İçine ekmek parçalarını ekleyip tekrar karıştıralım. Fırın kabını margarinle yağlayıp tabanına toz haline getirilmiş ekmek kırıntısı serpiştirin, sonra harcı içine boşaltarak düzgünce yayalım. Üzerine konulacak malzemeleri küp küp doğrayıp hamurun üzerine yayalım. Üzerlerine kaşar rendesi serperek önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında kaşarlar eriyip üzeri hafif pembeleşene dek pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Bayat Ekmek Pidesi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167948 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2022 
282 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://esenler.bel.tr/
 
 
1 adet bayat ekmek
 
1 su bardağı süt
 
3 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar
 
8 dilim yuvarlak kesilmiş sucuk
 
4 adet sosis
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Rondoda ufaltılmış bayat ekmeği, derin karıştırma kabına alın. Süt, yumurta, kabartma tozu ve sıvı yağı bir kasede çırpın. Karıştırma kabına dökerek iyice karıştırarak hamur haline getirin. Fırın kabını tereyağı ile yağlayıp içine hamuru dökün. Üzerine, doğranmış domatesi, sivri biberi dizin. Rendelenmiş taze kaşarını yayarak en üste yuvarlak kesilen sosisleri ve sucuğu da dizin. 180 derecelik fırında taze kaşar eriyene kadar pişirin. Süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |