| 
 
 
 | 
Bayat Ekmek Mantısı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87840 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2013 
2,315 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Cahide Sultan
 
 
1 adet bayat somun
 
2 adet yumurta
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
10-12 dal maydanoz
 
1 çay kaşığı tuz
 
Karabiber, kırmızı pul biber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Üzeri İçin:
 
2 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
 
Toz kırmızı biber
 
Kızartmak İçin:
 
Zeytinyağı
 
 
Bayat ekmeği ufalayın veya robottan çekin. Karıştırma kabına alıp içine rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, 2 yumurtayı ve baharatları atıp malzemeler bütünleşene kadar yoğurun. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alıp çiğ köfte sıkar gibi sıkın. Köfteleri kızgın yağa atıp, arkalı önlü kızartın. Köfteleri bir servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış biberli tereyağını dökerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Bayat Ekmek Mantısı | 
  | 
altınel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2016 
Mesajlar: 39 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131300 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2018 
1,782 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://annevebebek.gov.tr
 
 
Üzeri için;
 
Sarımsaklı yoğurt
 
Sosu için;
 
1 Adet Soğan
 
3 Yemek Kaşığı Yağ (Tereyağı ve Sıvı Yağ Karışımı)
 
2 Yemek Kaşığı Salça
 
İstediğiniz Kadar Kavrulmuş Kıyma
 
2 Su Bardağı Su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul Biber
 
Kıyılmış Maydanoz
 
 
Bayat ekmekleri küp küp doğruyoruz. Doğramış olduğumuz ekmekleri borcama alıyoruz. Sosu için minik minik doğramış olduğumuz soğanları yağda kavuruyoruz. Üzerine kıymayı, salçayı ilave edip karıştırıyoruz.
 
Üzerine iki su bardağı suyu döküyoruz.
 
Baharatları da koyarak 5 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz. Sosu sıcak olarak, doğradığımız bayat ekmeklerin üzerine döküyoruz. Sos ekmeklerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde olmalı. En üste sarımsaklı yoğurdu gezdirerek servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Bayat Ekmek Mantısı | 
  | 
nilsu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2018 
Mesajlar: 27 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132700 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2018 
1,294 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 dilim bayat ekmek
 
1 çay bardağı süt
 
1 kase galeta unu
 
1 kase yoğurt
 
1 diş sarımsak
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tutam pul biber
 
Kızartmalık sıvıyağ
 
 
Ekmeklerimizi küp küp dilimliyoruz.
 
Bir kaseye süt bir kaseye galeta unu koyuyoruz.
 
Ekmekleri önce süte ardından galeta ununa bulayıp sıvı yağda kızartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
 
1 kase yoğurdun içine 1 diş sarımsak rendeliyoruz ve ekmeklerimizin üzerine döküyoruz.
 
Ayrı bir tavaya sıvı yağ koyup kızdırıyoruz içine 1 tutam pul biber atıp ateşten alıyoruz ve yoğurdumuzun üzerine gezdirip servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Bayat Ekmek Mantısı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146031 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2019 
948 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 adet bayat ekmek
 
3-4 dilim kurumuş ekmek
 
1 adet yumurta
 
1 çay tabağı kıyma
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Sıvı yağ
 
Sarımsaklı yoğurt
 
 
Bayat ekmeği akan suya tutup hafifçe nemlendirin, çok ıslatmayın. Bayat ekmekleri yoğurma kabına alıp elinizle parça parça yapın. 3-4 dilim kuru ekmeği robotta galeta unu gibi incecik çekin. Bayat ekmekleri iyice yoğurduktan ve hamur haline getirdikten sonra yumurtayı kırın ve baharatları zevkinize göre ekleyin. Kıymayı da ekleyerek karıştırın ve çıtırlık vermesi için galeta ununu ilave edin. (Soğanlı olacaksa galeta ununa gerek yok.)
 
Hamur tamamen hazır olduğunda bir kase su alın ve elinizi ıslatarak top top köftecikler yapın. Eğer kızartmak istemiyorsanız bir kuru soğanı yağda soteleyip kıymayı da kavurarak az domates ilavesi ile pişirip ekmek hamuruna ilave edin. Bu şekilde yoğurup kızartmadan da köfteler yapabilirsiniz.
 
Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartarak havlu kağıt serili tabağa alın. İçlerini çekmeleri için tavanızı ara ara sallayarak kızartın. Servis zamanı sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine kırmızı biberli yağ gezdirin. Çıtır çıtır, ister sade ister yoğurtlu yenebilecek bayat ekmek mantıları hazır!
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |