| 
 
 
 | 
Bayat Ekmek Köftesi | 
  | 
külkedisi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.07.2007 
Mesajlar: 34
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74002 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2012 
2,064 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet bayat ekmek
 
1 adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
3 diş sarımsak
 
200 gr beyaz peynir
 
3 adet yumurta (çırpılmış)
 
Bir miktar un (köfteleri bulamak için)
 
Bir miktar galeta unu (köfteleri bulamak için)
 
Yeteri kadar tuz
 
Yeteri kadar karabiber
 
Yeteri kadar kimyon
 
Bir miktar sıvıyağ (kızartmak için)
 
 
Bayat ekmekleri robottan geçirip içine peynir, soğan, sarımsak rendesi, ince kıyılmış dereotu, maydanoz, yumurta sarısı ve baharatları ekleyip yoğurun. Top şeklini verip önce una sonrada galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartın.
  
 | 
Bayat Ekmek Köftesi | 
  | 
ilmekçi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.03.2013 
Mesajlar: 34 Şehir: Adapazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87859 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2013 
1,900 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.ekmekisrafetme.com
 
 
100 gr (4 dilim) bayat ekmek
 
200 gr kıyma
 
120 gr (1 adet) soğan rendesi
 
55 gr (1 adet) yumurta
 
50 gr (¼) maydanoz
 
Kimyon, köfte baharatı, tuz
 
 
Bayat ekmekler kabukları alındıktan sonra ılık su ile ıslatılır. Ilık su ile ıslatılan ekmekler elle sıkılarak suyu süzüldükten sonra bir kaba alınır. Kıyma, soğan rendesi, kimyon, tuz, köfte baharatı ve maydanoz ıslatılmış ve süzülmüş ekmek içleriyle yoğrulup köfte şeklinde parçalara ayrılır. Köfteler kızgın yağda kızartılıp servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
Bayat Ekmek Köftesi | 
  | 
ilmekçi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.03.2013 
Mesajlar: 34 Şehir: Adapazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87874 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2013 
2,054 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Aşçıbaşı Ali Doğan
 
 
Bayat ekmek
 
100 gr. Tulum Peyniri
 
40 gr. Zeytinyağı
 
10 gr. Domates
 
60 gr. Yumurta
 
1 adet Süt 10 cl.
 
Eski kaşar peyniri 10 gr.
 
Tuz 1 gr.
 
Karabiber 1 gr.
 
Yeşil soğan 60 gr.
 
 
Bayat ekmekler küp doğranır, tulum peyniri, domates, taze soğan, zeytinyağı ile yağlanmış toprak veya porselen güvece sırası ile bayat ekmekleri tulum peyniri, domates, taze soğan kat kat dizilir. Sos için yumurta, süt, tuz, beyaz biber bir çatal yardımı ile karıştırılır. Hazırlanan güvece dökülür sonra üzerine kuru domates, parmesan peynir rendesi ilave edilip 200 derece 20 dakika pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Bayat Ekmek Köftesi | 
  | 
sağnak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2013 
Mesajlar: 40 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88420 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2013 
2,020 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://ihe.com.tr
 
 
1 adet bayat ekmek
 
Yarım kalıp sert peynir
 
2 baş soğan
 
3 adet yumurta
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı pul biber
 
Un veya galeta tozu
 
 
Su serpilmek suretiyle nemlendirilmiş ve ufalanmış bayat ekmek, peynir ve soğan rendesi, üç yumurta ve diğer malzemelerle birlikte köfte olacak şekilde iyice yoğrulur. Yuvarlanarak şekillendirilen köfteler una veya galeta tozuna, en sonunda da yumurta akına batırılıp kızartılır. İstenirse sıcak, istenirse de soğuk servis yapılabilir.
  
 | 
Bayat Ekmek Köftesi | 
  | 
Romeo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2008 
Mesajlar: 66 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92945 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2013 
1,679 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bayat ekmek
 
2 adet yumurta
 
4 çorba kaşığı galeta unu
 
200 gram beyaz peynir veya kaşar peyniri
 
Yarımşar demet kıyılmış maydanoz ve dereotu
 
3-4 dal kıyılmış taze soğan
 
Tuz, karabiber, kimyon
 
2 adet kıyılmış kırmızı biber
 
2 su bardağı sıvıyağ
 
 
Bir adet bayat ekmeği hafifçe ıslatıp elinizle ufalayın. Yumurta, galeta unu, ezilmiş beyaz peynir veya rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz, dereotu, soğan, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biberi iyice yoğurun. Harçtan yuvarlak toplar yaparak sıvıyağda kızartın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
  
 | 
Bayat Ekmek Köftesi | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106892 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2015 
1,847 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnönü Kaymakamlığı
 
 
Bayat ekmek
 
Yumurta
 
Sarımsak
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Un
 
Galeta unu
 
Beyaz peynir
 
 
Bayat ekmek içini ufalayarak içine yumurta, baharatlar ve beyaz peynir ilave edilerek yoğurt ile yoğrulur. Köfte şekline getirilip önce un ve yumurta daha sonra ise galeta ununa batırılıp, kızartılır.
 
 
 
  
 | 
Bayat Ekmek Köftesi | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107614 
Gönderme Tarihi: 15.May.2015 
1,528 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bayat ekmek
 
1 yumurta
 
1 soğan
 
Nane
 
Kimyon
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Tuz
 
Sarımsak
 
Salça
 
 
Malzemelerin hepsini karıştırıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verilir. Kızgın yağda kızartıp üzerine salçalı sos yaparak köftelerin üzerine dökülür. Servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Bayat Ekmek Köftesi | 
  | 
Mavi Ay 
Italiano Admin 
 
Kayıt: 27.05.2005 
Mesajlar: 8623 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123574 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2017 
978 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bayat ekmek ıslatılır, el ile sıkılarak suyu süzüldükten sonra bir kaba alınır. 100 gr. kıyma, 1 baş soğan rendesi, 
 
kimyon, köfte baharı, tuz ile yoğrulup köfte şeklinde parçalara ayrılır. Köfteler kızgın yağda kızartılıp emici bir kâğıt üzerine çıkarılır. Çay yanında yenilebilir.
  
 | 
Bayat Ekmek Köftesi | 
  | 
bir dost 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134285 
Gönderme Tarihi: 23.May.2018 
887 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim bayat ekmek
 
1 orta boy soğan, ince doğranmış
 
1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış
 
1 çay kaşığı mercanköşk kıyılmış
 
Kekik
 
2-3 adet yumurta
 
 
Bir tencere de tereyağı ile doğranmış soğanları kavurun. Maydanoz ve kekik ekleyin ve kısa bir süre daha pişirin. Ekmek dilimlerini 1 cm kareler şeklinde kesin.Bir kap içerisinde sıcak soğanlı karışımı ekmek küplerinin üzerine dökün. 1 tatlı kaşığı tuz serpin ve 375 ml. kaynar sütü yavaş yavaş ekliyerek yoğurun. En az 30 dakika örtün ve dinlendirin. 2-3 yumurtayı karışımın cıvıklığına göre ekliyip yoğurun. Toplar haline getirip kaynar tuzlu suda 20 dk. pişirip istediğiniz bir et yemeğinin yanında servis edin.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Köftesi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167959 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2022 
370 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://esenler.bel.tr/
 
 
1/2 adet bayat ekmek
 
1 su bardağı köftelik bulgur
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı un
 
1 adet domates
 
1 adet sivri biber
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Bayat ekmeği rondodan geçirin. Karıştırma kabındaki köftelik bulgurun üzerine 1 su bardağı su dökün. 15 dakika şişmesini bekleyin. Soğanı blenderdan geçirerek içine katın. Ekmek kırıntısını, unu ekleyin. Eğer az gelirse biraz daha su ekleyin. Baharatları ilave ederek iyice karıştırın ve yoğurun. Domatesi ve sivri biberi küp şeklinde keserek yağsız tavada eritmeden diri kalacak şekilde soteleyin. Servis tabağına dökün. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp elinizde yuvarlayın ve üstüne elinizde basarak yassı hale getirin. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Servis tabağındaki domateslerin üzerine dizin. Servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |