| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bayat Ekmek Kanepesi | 
 
  | 
Mavi Ay 
Italiano Admin 
 
Kayıt: 27.05.2005 
Mesajlar: 8623 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123580 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2017 
2,080 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Bir kabın içinde 1 çorba kaşığı salça, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay bardağı süt, 200 gr. ezilmiş beyaz peynir, 2 yumurta iyice karıştırılır. Bu karışım, kanepe şeklinde ve ince bayat ekmek dilimlerine sürülür. Dilimler, fırın tepsisine dizilir. hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızartılmış dilimlerin üzerine 1er ince dilim domates, bunun üzerine de 2 ince dilim sosis yerleştirilir. Kanepeler, kürdanlı olarak servis tabağına alıp, soğutmadan, kıvırcık marul yaprakları eşliğinde servise çıkarılır.
  
 | 
 
Ekmek Kanepesi | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167963 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2022 
362 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://esenler.bel.tr/
 
 
1 adet bayat ekmek
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 paket eritilmiş peynir (200 gr)
 
1 çorba kaşığı salça
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
2 adet domates
 
3 adet sosis
 
1 bağ marul
 
 
Ekmeği dilim dilim keserek, kenarlarını çıkartın, şekil verin. Bir karıştırma kabına yumurtaları, sütü, eritilmiş peyniri, salçayı, sıvı yağı ve kekiği koyup karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerine sürerek, fırın tepsisine dizin. 180 derecede üzerleri kızarana kadar kızartın. Domatesi ve sosisi ince dilimler halinde kesin. Kızarttığınız ekmeklerin üzerine bir dilim domates, iki dilim sosis koyun. Sıcak şekilde servis tabağına alın. Süsleyin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bayat Ekmek Kanepesi Tarifleri Kanepeler
 | 
 
 
 
 |