Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pasta Tarifleri > Baton Pasta (3 adet - 96,507 defa bakıldı)

Baton Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Baton Pasta

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc87655
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2013
1,944 defa indirildi / yazdırıldı




Melikgazi Belediyesi

6 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
8 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 fincan sıvı yağ
KREMASI:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket toz kremşanti
Pasta Glazürü:
Çeyrek margarin
1 fincan şeker
2 yemek kaşığı kakao
Islatma şurubu-
Yarım limon suyu
1 fincan su
1 tatlı kaşığı şeker

Yumurta ve şeker koyu kıvama gelinceye kadar mikserle çarpılır.bol kabartma tozu vanilya,limon suyu ve sıvı yağ eklenir.karıştırılarak yağlanmış fırın tepsisine dökülür.175 derece fırında pişirilir. 3 eşit parçaya kesilir ıslatma şurubu ile ıslatılır.aralarına krema sürülür. Üç parça üst üste yerleştirilir, dışı da krema ile kapatılır. Pasta glazürü ile süslenir.
Krema; Süt,un nişasta pişirilir, soğumaya bırakılır.Soğuyunca margarin şeker ve kremşanti Eklenir Mikserle çırpılır. Pastalarda kullanılır.



Baton Pasta

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95784
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2014
2,747 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007


Gato pastanın pandispanyasında olduğu gibi hazırlanır.Hazırlanan hamur yağlanmış ve parşömen yerleştirilmiş dikdörtgen tepsiye dökülür ve gato pandispanyasının pişirildiği şekilde pişirilir ve soğutulur.
Soğuyan pandispanya eşit genişlikte dikdörtgen parçalara kesilir.
Eşit olmasını sağlamak için ilk kesilen parça, kesilecek pandispanyanın üzerine konulur kesilerek eşitlik sağlanabilir.
Gato pasta yaparken hazırlanan kremanın aynısı hazırlanır.
Gato pastada uygulanan tekniğin aynısı baton pasta yaparken de geçerlidir.
Kremanın dörtte ikisi alt kata sürülür, geri kalan dörtte ikisi orta kat yerleştirildikten sonra üst kata sürülür.
Aynı şekilde kenarlardan taşan krema , sıvama bıçağı ile düzeltilir.
Yapılacak pastanın içeriğine göre iç gereçler hazırlanır.
Alt kata krema sürüldükten sonra iç gereç kremanın üzerine eşit şekilde yayılır ve üzerine tekrar krema sürülerek orta kat bu kremanın üzerine düzgünce yerleştirilir.
Aynı işlem orta katta da uygulanır ve en üst kat pandispanya yine kremanın üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir.
Hafif bastırılarak üst kat pandispanya kremaya sabitlenir.
Örtülüğü aynen gato pastalarda hazırlanan örtülükler gibi hazırlayıp baton pasta da kullanabilirsiniz.
Gato pastada olduğu gibi baton pastaları da glase veya fondan ile kaplayabilir,krem şanti ile sıvayabilirsiniz.
Hazırlanan pastaya uygun olarak dış gereçler seçilmelidir. Pasta süslemede her meyvenin kendi özelliği ön plana çıkarılmalıdır. Süslemede fındık ,fıstık vb. gereçler de kullanılır. Süslemede kullanılan bu gereçler daha çok rende , kırık ve toz şekilleriyle kullanılırlar. Özellikle pastanın yan yüzlerinde kullanılırlar.
Tüm yaş pastalarda olduğu gibi baton pastalar da kısa sürede tüketilmelidir. Buzdolabında 2 gün süreyle tazeliğini koruyabilir.



Baton Pasta

ferdane
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 12.01.2021
Mesajlar: 19
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc155456
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2021
402 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 kutu krema
1 paket vanilin
Arasına:
Meyve dilimleri
Çikolata parçaları
Kuru yemişler
Üzerine:
Meyve parçaları

Yumurtaların sarılarıyla beyazlarını ayırın.
Beyazları 1 tutam tuzla köpük gibi olana kadar çırpın.
Sarılara ise şekeri ekleyip 1-2 dakika çırpın.
Suyu ekleyip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve vanilini de ilave edin ve 2 dakika daha çırpın.
Beyazları spatula yardımıyla köpüğünü söndürmeden hamura ekleyin.
Köşeli fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
Hazırladığınız kek hamurunu tepsiye dökün.
Fırını 180 derecede ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
15-20 dakika kadar pişirdiğiniz keki fırından alıp üzerine bir bez örterek soğumaya bırakın.
Bu esnada krema malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın.
Ocağa alıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp arada karıştırarak soğumasını bekleyin.
Krem şantiyi de su ya da sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.
Soğuyan keki kenarlarını düzelterek 3 ya da 4 eşit parçaya kesin.
Her katı biraz süt ya da şekerli suyla ıslatın.
Aralarına kremayı ve meyve dilimlerini ya da kuru yemişleri yerleştirin.
Dışını krem şantiyle kaplayın.
Üzerini meyve parçalarıyla süsleyin.
Mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.







Baton Pasta Tarifleri Pasta Tarifleri



(3 adet Baton Pasta 96,507 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort