| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Bat (Amasya) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Bat (Amasya) |  
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82833 Gönderme Tarihi: 03.Kas.2012
 3,002 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 100 gr. döğülmüş ceviz
 5 adet taze soğan
 1 adet orta boy kuru soğan
 1 çay bardağı düğü
 1 yemek kaşığı domates salçası
 Bir tutam kırmızı pul biber
 1 su bardağı su
 
 Döğülmüş ceviz, ince kıyılmış kuru ve taze soğan, domates salçası, kırmızı biber, tuz, düğü (köftelik bulgur) su derince bir kapta karıştırılır. Salamura yaprakların arasına sarılarak veya ekmek banarak yenir.
 
 
  
 
 |  
| Bat (Amasya) |  
|  | bedri Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.07.2016
 Mesajlar: 24
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc118613 Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2016
 1,362 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 adet taze yeşil soğan
 1/2 demet maydanoz
 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
 4 adet orta boy domates
 1 yemek kaşığı domates salçası
 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 Tuz
 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 Çukur ve geniş bir cam kaba 1 su bardağı kadar su koyup salça ve tuzu da ekledikten sonra karıştırarak ezin. Üzerine rendelediğiniz domatesleri, yıkayıp incecik kıydığınız maydanozu ekleyin, soğanları da yıkayın incecik doğradıktan sonra diğer malzemelerin üzerine aktarın. Diğer taraftan, ekmekleri kabuklarını çıkarmadan tavla zarı formunda doğrayarak aynı kaba ilave edin. Son olarak, iri çekilmiş ceviz içini ve kırmızı toz biberi de aktanp malzemeleri iyice harmanlayın. Tuzunu kontrol edip az geldiyse tuz serpiştirebilirsiniz. Sonra, karışımı bir servis tabağına alıp zeytinyağını da üzerine gezdirdikten sonra ceviz içiyle süsleyerek servise sunun.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |