|
|
Basalla (Adıyaman) |
|
atam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2015
Mesajlar: 37 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc112629
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2015
2,184 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
1 kg kemikli kuzu kuşbaşı
2 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Suyla bulguru ıslatın, on dakika bekletip yoğurun. Bulgur yumuşayınca un, yumurta, pul biber ve tuz ekleyin. Elinizi arada suya batırarak yumuşak bir bulgur hamuru oluşturun. Hamurdan parçalar koparıp fıstık şekli verin. Tüm bulgurlu hamuru aynı şekilde yapıp bir kenarda bekletin. Tencereye tereyağını, küp küp doğranmış soğanı ve eti yerleştirin. Et suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Nohut, biber salçası, pul biber, nane, karabiber, tuz ve sekiz bardak su koyup, kısık ateşte 50 dakika pişirin. Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve köfteleri atın. Yemeğin suyu azalmışsa sıcak su ilave edebilirsiniz. 20 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
|
Basalla (Adıyaman) |
|
kamyoncu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc103264
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2014
1,774 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kuzu kuşbaşı
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı biber salçası
1 kase arpacık soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı nane
50 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tencereye tereyağını alıp eritin. Üzerine 500 gr. kuzu etini ekleyin. Etlerin üzerine arpacık soğanları ve salçayı ilave edin. Üzerine sıcak su ekleyin ve pişirin. Nohutu ekleyin. 2 su bardağı bulgurun üzerine su ekleyin ve bulguru ıslatın. Bulgur demlendikten sonra üzerine tuz, karabiber, nane ilave edin. Bulgurdan minik köfteler yapın. Köfteleri tencereye alın. Yemeğiniz piştikten sonra servis tabağına alın. Üzerine bolca nane ilave ederek servis edin.
|
Basalla (Adıyaman) |
|
zagor
Aşçı
Kayıt: 28.04.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc23489
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2008
5,616 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. yağlı parça et
2 su bardağı nohut
1 kilo pazı kökü (sapı)
2 soğan
4 kaşık yağ
2 kaşık salça
200 gr. çiğ köftelik kıyma
Tuz
2 su bardağı ince bulgur
1 soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
300 gr. yoğurt
5 diş sarımsak
Akşamdan suya konmuş nohutu bir tencerede haşlayın (15 dakika). Suyunu süzdürün. Bir tencereye parça et nohut, tuz ve su konup haşlamaya bırakın. Pazı kökleri (sapları) bol suda yıkanıp çok ince doğranır. Kaynamakta olan suya atılıp haşlanır, süzgece alınır.
Ayrı bir kapta kıyma, bulgur, tuz, biber, dörde bölünmüş soğan karıştırılıp su yardımıyla yoğrulur. İyice yoğurduktan sonra içindeki soğan parçaları çıkartılır. Köfte fındıktan az büyük parçalara bölünerek elle yuvarlanır. Bir tavaya yağ koyup kızdırılır. Köfteler atılıp iyice kızartılır. Bir tabağa alınır. Pişmeye yaklaşmış olan nohutlu ete kızartdığımız köfteleri ve haşlanan pazı kökleri ilave edin.
Bir tavaya yağ konup kızdırılır. İnce doğranmış 2 soğan ilave edilir. Sararınca salça ilave edip kavaılur. Pişmiş olan yemeğe ilave edip karıştırılır. Yemek tabaklara yerleştirilip ezilmiş sarımsağı yoğurda ilave edip yoğurt tabaklara taksim edilir. Sıcak olarak servis yapılır.
|
Basalla (Adıyaman) |
|
yunusdoğan
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2007
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20079
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2007
3,116 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram kemikli kuzu kuşbaşı
2 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bir bardak suyla bulguru ıslatın, on dakika bekletip yoğurun. Bulgur yumuşayınca un, yumurta, pul biber ve tuz ekleyin. Elinizi arada suya batırarak yumuşak bir bulgur hamuru tutun. Hamurdan, nohuttan büyük parçalar koparıp fıstık şekli verin. Tüm bulgurlu hamuru aynı şekilde yapıp, bir kenarda bekletin. Tencereye tereyağı, tavla zarı formunda doğranmış soğanı ve eti koyun. Et suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Nohut, biber salçası, pul biber, nane, karabiber, tuz ve sekiz bardak su koyup, kısık ateşte 50 dakika pişirin. Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve köfteleri atın. Yemeğin suyu azalmışsa sıcak su ilave edebilirsiniz. 20 dakika pişirdikten sonra da sıcak servis yapın.
|
|
Basalla (Adıyaman) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri
|
|