| 
 
| 
 
 
 | 
 
BAĞIRSAK SARMASI | 
 
  | 
elifsun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.06.2010 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52990 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2010 
2,724 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
İyice temizlenmiş koyun ya da dana bağırsaklarını örerek sarma yapınız. Birkaç yumurta sarısına tuz, biber, baharat serpiniz, bir tahta kaşıkla çalkalayınız. Üstüne bir parmak kadar et ya da tavuk suyu koyup fırına sürünüz, üst tarafı kızarınca fırından çıkarınız, suyunu süzünüz, altüst ediniz. Üzerinden tekrar o suyu gezdiriniz, az gelirse biraz daha su ilâve ederek tekrar fırına veriniz, kızardıktan sonra keskin bir bıçakla 4 parmak kalınlığında kesiniz, üstüne maydanoz serpiniz, domates salçalarından biriyle servis yapınız.
  
 | 
 
BARSAK ÖRMESİ | 
 
  | 
Yasemin Tarakçı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.07.2007 
Mesajlar: 47 Şehir: Anıttepe Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16152 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2007 
2,216 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yeteri kadar dana ya da koyun barsağı
 
Yeteri kadar tuz, biber, baharat
 
4 Su bardağı tavuk yada et suyu
 
3 Yumurta
 
1 Demet maydanoz.
 
 
İyice temizlenmiş dana yada koyun barsaklarını örerek sarma yapınız. Yumurta sarısına tuz, biber, baharat serpiniz bir tahta kaşıkla çalkalayınız. Sarmayı bulayıp kenarlı bir tepsiye çörekleyiniz. Üstüne et yada tavuk suyu koyup fırına sürünüz, üst tarafı kızarınca fırından çıkarınız, suyunu süzünüz, altüst ediniz. Üzerinden tekrar o suyu gezdiriniz, az gelirse biraz daha su su ekleyerek tekrar fırına veriniz, kızardıktan sonra keskin bir bıçakla dört parmak kalınlığında kesiniz, üstüne maydanoz serpiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
BARSAK ÖRMESİ Tarifleri Beyin Tarifleri
 | 
 
 
 
 |