|
Barbunya Köftesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97105
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2014
2,583 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
2 su bardağı haşlanmış süzülmüş barbunya,
1 orta boy ince kıyılmış ve 1 çorba kaşığı sıvı yağda sote edilmiş kuru soğan
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır unu
Kızartmak için:
4-5 çorba kaşığı galeta unu
2 iyice çırpılmış yumurta
Öncelikle barbunyayı iyice ezip diğer malzemelerle birlikte karıştırın. Elinizi biraz sıvı yağla yağlayıp istediğiniz köfte şeklini verin. Çırpılmış yumurtaya batırıp sonra galeta ununa bulayarak üzerine susam veya çörek otu serpin. İster kızgın yağda, isterseniz yağladığınız teflon tava da arkalı önlü kızartarak sıcak servis yapın.
|
Barbunya Köftesi |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103197
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2014
1,533 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr barbunya
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
100 gr margarin
Galeta unu
Kimyon
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
Barbunyaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Barbunyayı mutfak robotunda püre haline getirin. Rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, kıyılmış maydanoz, kimyon, pul biber, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. 30 dakika buzdolabında bekletin. Ellerinizi hafif ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın. Galeta ununa bulayıp margarinle kızartın. Ilık servis yapın.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 07.11.2017
|
Barbunya Köftesi |
|
tarla tapan
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc136879
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2018
1,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://naturelkaseyirdefteri.com/
400 g barbunya
2 yumurta (1 tanesi sadece dışına bulamak icin)
1 yemek kaşığı soğan tozu
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 yemek kaşığı tam bugday unu
1 yemek kaşığı galeta unu(dışına bulamak için)
1 yemek kaşığı nohut unu (silme)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bol ince kıyım maydanoz
Kırmızı biber
Kimyon
Karabiber
Tuz
Haşlanmış barbunyalar rondoda pure haline getirin, bütün malzemelerle karıştırın.
Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Şekil verilip, önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 20 pişirin.
|
|