| 
 
 
 | 
Barbunya Balığı Tavası | 
  | 
TUBA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2005 
Mesajlar: 153
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3641 
Gönderme Tarihi: 11.May.2006 
4,236 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg barbunya (temizlenip, yikanmis, kurulanmis)
 
1/2 çay kasigi tuz
 
beyazbiber
 
3 su bardagi elenmis un
 
1/2 su bardagi zeytinyağı ya da ayçiçek yagi
 
1 limon (süsleme için)
 
1/2 bag maydanoz (süsleme için)
 
5 çorba kasigi margarin
 
 
Baliklari tuzlayip, biberleyin. Una bulayip, fazla ununu silkeledikten sonra baliklari tavada kizdirdiginiz zeytinyağında, her iki tarafi da kizarana dek kizartin.
 
Kagit havlu üzerinde fazla yaglarini süzdürün. Önceden isitilmis tabaklara alin.
 
Margarini bir tavada eritin. Yag iyice kizip, kahverengilesmeye baslar baslamaz baliklarin üzerine dökün. Barbunya tavasini limon ve maydanozla süsleyip, sicak olarak servis yapin.
 
 
 
 
Fotoğraf "akşamsabah" tarafından gönderildi. 28.07.2020
  
 | 
BARBUNYA TAVASI | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10194 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006 
3,881 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Barbunyaları temizleyin, una bulayıp, kızgın zeytinyağında kızartıp kevgire alın, yağını süzün. Maydanoz döşenmiş tabağa koyup üstüne soğuk sos (maydanoz, tuz, biber, limon suyu ve zeytinyağı karışımı) dökün.
  
 | 
BARBUNYA TAVA | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59540 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2011 
3,785 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 orta boy barbunya balığı
 
3 çorba kaşığı un
 
1 kahve kaşığı tuz
 
1 su bardağı rafine yağ
 
2 orta boy limon (dilimlenmiş)
 
1 demet maydanoz
 
 
Balıkların pullarım bir bıçakla hafifçe kazıyarak temizleyiniz. Karınlarını yararak barsaklarını ve solungaçlarını çıkarınız. Kuyruk ve kanatlarını da kesip attıktan sonra, iyice yıkayınız. Tuzlayıp unladıktan sonra bir kenara koyunuz. Bir tavada rafine yağı kızdırınız. Barbunyaların her iki taraflarını kızgın yağda 4-5 dakika kızartınız. Balıkları bir servis tabağına alıp, limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek, yanında yeşil salatayla servis ediniz.
  
 | 
Barbunya Tava | 
  | 
tiryaki 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2008 
Mesajlar: 45 Şehir: Yenimahalle-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24136 
Gönderme Tarihi: 28.May.2008 
3,770 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
1 kg. barbunya
 
1,5 su bardağı kızartmalık yağ
 
1/2 su bardağı un
 
 
Balığın pullarını bıçağın kenarıyla kazıyıp, boynunu hafifçe enine doğru kesin ve kafasını koparmayın. Kestiğiniz yerden karnına doğru yarıp solungaçlarıyla bağırsaklarını çıkartın. İyice yıkayıp süzün ve hafifçe tuzlayarak 15-20 dakika kadar bekletin. Una buladıktan sonra unun fazlasını silkeleyerek giderin.
 
Yağ kızdırılmış tavada, orta ısıda, her iki tarafı sekizer dakika olmak üzere kızartın. Limon dilimleri ve ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
  
 | 
Barbunya Tava | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39048 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2009 
3,715 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme: (4 Kişilik)
 
800 gr barbunya
 
Kızartma yağı (tercihan zeytinyağı)
 
Yeterince beyaz un
 
Tuz
 
 
Yapılışı: 
 
Balıkçıda temizletip aldığınız barbunların sırlarını parmaklarınızla yoklayıp kalan pulları temizleyin (sakın bıçak kullanmayın) ve bol suda yıkayın. İçinde pıhtılaşmış kan bırakmamaya gayret gösterin. Balıkları kağıt havluya dizip suyunun durulanmasını sağlayın. Tuzlayıp ve içlerini tuz ve karabiberleyip(az miktarda) 20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Bir tavada kızartma yağını kızdırın, barbunları una bulayıp tavaya atın. Küçük balıkların bir yanını 10, diğer yanı da 10 dakika kızartıp alın. Büyük olanlar ise birkaç sefer çevrilmelidir.
 
İri barbunları unlamadan da kızartabilirsiniz. Küçük barbun ve tekirlerde mısır unu da kullanabilirsiniz. Çok güzel ve değişik bir lezzet verir.
  
 | 
Barbunya Tavası | 
  | 
çay&sempati 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.10.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56767 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2010 
3,581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Önce, küçük boydaki barbunyaları, iyice temizledikten sonra, biraz una bulayarak, sızma zeytinyağıyla tavada kızartınız ve yağını süzünüz.
 
Daha sonra, doğranmış, temiz ve taze maydanozları da üzerine serperek, hattâ nefis çiğ zeytinyağından az miktar üzerlerine gezdirerek ve limon sıkarak yenmelidir.
 
 
Not: Değerli ve makbul bir balıktır. Eti çok hafiftir 12 -15 dakikada pişer.
  
 | 
BARBUNYA TAVASI | 
  | 
maya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2007 
Mesajlar: 48 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19000 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2007 
3,559 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
1 kg Barbunya balığı, 
 
1 su bardağı kızartma yağı, 
 
1 avuç un, 
 
tuz, 
 
limon, 
 
maydanoz.
 
 
Yapılışı:
 
1- Balığı temizleyip, yıkayıp suyunu süzdürünüz.
 
2- Yemek zamanına 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyiniz.
 
3- Her tarafını muntazam una bulayıp kızdırılmış yağda her tarafını pembe renkte kızartınız.
 
4- Kağıt yayılmış tepsiye çıkarınız (Fazla yağın gitmesi için.)
 
5- Servis tabağına zevkinize göre yerleştiriniz.
 
6- limon ve Maydanoz dallarıyla süsleyiniz.
  
 | 
BARBUNYA TAVASI | 
  | 
karaca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: toroslar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53321 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2010 
3,513 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ufak boyda barbunyaları temizleyiniz, una bülayıp tavada kızgın zeytinyağında kızartıp kevgire alınız, yağını süzünüz. Maydanoz döşenmiş tabağa alıp Soğuk Salça ile servis yapınız.
 
 
Not: Kızaran balıklar kâsede, Marinata gömülerek bırakılırsa birkaç gün dayanır.
  
 | 
Barbun Balığı Tava | 
  | 
piknik tip 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.01.2013 
Mesajlar: 58 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85719 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2013 
3,275 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mehmet Soykan
 
 
4 adet barbun balığı                      
 
1 çay bardağı mısır irmiği              
 
2 çorba kaşığı tereyağı                  
 
1 çay bardağı süt                           
 
2 adet domates                   
 
5 diş sarımsak                     
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı              
 
2 dal taze kekik                   
 
1/2 çay kaşığı tuz                           
 
1/2 çay kaşığı karabiber    
 
4 dal fesleğen
 
 
Domates sos:
 
Domatesleri bir tepsiye dizin zeytinyağı ve sarımsakla 180° ısıtılmış fırında pişirin. Pişince kabukları soyun ve hepsini karıştırıcı da çekiniz. Püre haline getirip ve tencereye koyunuz, taze fesleğen, tuz, karabiberle lezzetlendirilip kıvamı ayarlayın.
 
Polenta: Kaynamış olan tavuk suyuna bir yemek kaşığı tereyağı, tuz ve karabiber ilave edin ve polentayı kaynamakta olan suya yavaş yavaş ilave edilip 20 dakika kısık ateşte pişirin. Kıvamı ayarlanıp polentayı hazır hale getirin. Barbun balıklarını fileto yapın kılçıklarını temizleyin. Bir tavada zeytinyağıyla her iki tarafını kızartın. Tabağın ortasına polentayı üzerine barbunları yerleştirin .Domates sos ile servis edin.
  
 | 
BARBUNYA BALIĞI TAVA | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81514 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2012 
2,947 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet barbunya balığı
 
1/2 su bardağı rafine yağı
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet limon, 4'e yarılmış
 
2 çorba kaşığı un
 
 
1) Barbunya balıklarının boynunun 2 santim önüne kadar karnını temizleyin, sırt kılçığını, kuyruğunu ve kanatlarını bir makasla kesip, yıkayıp kurulayınız.
 
2) Sonra balığı tam ortasından bıçağın ucuyla iki tarafından 4 santim uzunluğunda hafif yarınız, tuzlayıp ve hafifçe unlayıp yağlayınız.
 
3) Sonra bir tavaya yağı koyup kızdırınız ve barbunyaları ilâve edip 4'er dakika alt ve üstünü altın sarısı kızartıp limonlarla beraber servis yapınız.
  
 | 
Tavada Barbun | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165819 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2022 
254 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg barbun balığı
 
Mısır unu
 
Tuz
 
Fındık yağı
 
 
Ayıklanmış barbunları yıkayın ve süzgece alın. Süzülen balıkları tuz ile karıştırılmış mısır ununa bulayın. Balıklarınızı tavada kızdırılmış bol fındık yağında ya da az miktarda yağ ilavesiyle balık tavasında çıtır çıtır kızarana kadar pişirin. Barbunları limon dilimleri ile servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |