| 
 
 
 | 
BARBUNYA IZGARA | 
  | 
Serpil Korcan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19023 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2007 
3,141 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg Barbunya balığı
 
1 fincan zeytinyağı
 
karabiber
 
tuz
 
maydanoz
 
limon
 
 
1- Balıkları ayıklayıp yıkayınız.
 
2- Yemeğe 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyip yağlayınız.
 
3- Izgaraya diziniz.
 
4- Kömür ateşi veya fırında veya elektrik ızgarasında 10-12 dakika her iki yüzünü pişiriniz.
 
5- Kalan zeytinyağın içerisine bir limon suyu koyup beyaz-laşıncaya kadar karıştırınız.
 
6- Bu karışıma tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ilave ediniz.
 
7- Balıkları servis tabağına yerleştiriniz.
 
8- Üzerlerine bu sosu dökünüz.
 
9- Soğan pizayı ile sofraya alınız.
  
 | 
Barbunya Balığı Izgara | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4891 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2006 
3,131 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 adet barbunya balığı
 
2 adet biber
 
1 adet domates
 
Sosu için:
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
tuz
 
 
Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin. Izgarada 10 dakika pişirin ve servis tabağına alın.
 
Domatesi ve biberleri de ızgarada pişirin. Sosu için 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon ve tuzu karıştırın. Servis tabağına aldığınız balığın üzerine bu sostan döktükten sonra servis yapın.
  
 | 
Barbunya Izgara | 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5620 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006 
3,130 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Büyüklüğüne göre 4 yada 8 barbunya
 
1 fincan zeytinyağı
 
tuz
 
yarım bardak un
 
1 limon suyu
 
 
Balıkları temizledikten sonra kuyruk ve yüzgeçlerini bir makasla kesin. Hafifçe unlayıp yağladıktan sonra ızgaraya koyup her iki tarafını altışar dakika pişirin. Limon suyu ile servis yapın.
  
 | 
BARBUNYA IZGARASI | 
  | 
karaca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: toroslar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53317 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2010 
3,110 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Balıkları temizleyerek tuzlayıp 8-10 saat bırakınız. Sonra üzerine zeytinyağı sürüp oluklu ızgaraya diziniz. Orta ateşte pişirirken ızgaranın haznesinde toplanan suyunu, tavuk tüyü ile üzerine sürünüz. Üç dakika sonra çevirip öteki tarafı da kızarınca tabağa alınız. Üzerine bolca Portakallı Ekşi Salça ile maydanoz ekiniz.
  
 | 
BARBUNYA IZGARASI | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10193 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006 
3,083 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Barbunyanın iyisi ve lezzetlisi orta boyda olanıdır. Tava için ufaklarını seçmek, temizleyerek tuzlayıp 7 — 8 saat bırakmak gerektir. Sonra üzerine zeytinyağı sürüp ızgaraya diziniz. Orta ateşte pişirin. Üç dakika sonra balıkları çevirip öteki tarafı da kızarınca tabağa alın.
  
 | 
BARBUNYA IZGARASI | 
  | 
çay&sempati 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.10.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56768 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2010 
3,074 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Izgara için orta ve biraz büyük boy barbunyalar alınmalıdır. Temizlenip tuzlandıktan sonra, biraz bekletilmelidir.
 
Izgaraya konulacağı zaman, şayet ızgaranız oluklu cinsten ise balıkları zeytinyağına bulamalı ve ızgara basit teldense, yağa lüzum yoktur. Zira, ateşe fazla yağ dökülerek duman husule gelir.
 
Bu balıklar, nazik olduklarından, orta kuvvette bir ateşte kızartmalıdır.
 
Tabağa aldıktan sonra, sıcak olarak limonlu bir salça ile yemelidir.
  
 | 
BARBUNYA IZGARASI | 
  | 
sanatkar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2007 
Mesajlar: 51
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23433 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2008 
3,042 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kg. barbunya balığı
 
1 fincan sıvıyağ
 
maydanoz
 
karabiber
 
limon
 
 
Yapılışı:
 
Balıkları yıkayıp ayıklayın. Yemeğe 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyip, yağlayın. Izgaraya dizin.
  
 | 
BARBUNYA IZGARASI | 
  | 
Yurdaer 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.02.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47388 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2010 
2,973 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet barbunya
 
3 kaşık zeytinyağı
 
1/2 demet maydanoz
 
1 bardak un
 
 
Kuyruk uçları ve yüzgeç kanatları da kesilerek iyice temizlenen balıklar önce tuzlanır, sonra zeytinyağına ve una bulanarak ızgaraya alınır.
 
Barbunya eti son derece gevrek olduğundan una bulanmadığı takdirde parçalanır. Izgarada yeteri kadar kızaran balık piştikten sonra servis tabağına alınır, limon suyu gezdirilir maydanozlarla da süslenerek servis yapılır. Garnitür olarak patates konur.
  
 | 
Barbunya Izgara | 
  | 
tiryaki 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2008 
Mesajlar: 45 Şehir: Yenimahalle-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24137 
Gönderme Tarihi: 28.May.2008 
2,744 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
1 kg. barbunya
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 adet limon
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıkları ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün ve hafifçe tuzlayın. Üzerine bir fırçayla zeytinyağı sürerek ızgaraya dizin. Kurutmadan kızartın ve limon suyu eşliğinde servis yapın.
  
 | 
Izgara Barbunya | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59539 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2011 
2,678 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 orta boy barbunya balığı
 
1/4 su bardağı rafine yağ
 
1/2 limonun suyu
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
 
 
Balıkların pullarını bir bıçakla hafifçe kazıyarak temizleyiniz. Karınlarını yararak barsaklarını ve solungaçlarını çıkarınız. Kuyruk ve kanatlarını da kesip attıktan sonra, iyice yıkayıp tuzlayınız. Üstlerine 1/2 limonun suyunu serpiniz. Balıkları hafifçe una bulayıp, fazla ununu atmak için silkeleyiniz. Önceden ısıtılmış kömür ızgarasında, temizlenip unlanmış balıkların her iki tarafını 4-5 dakika arasıra yağlayarak ızgara ediniz. Balıkları bir servis tabağına yerleştirip, üstlerine kıyılmış maydanozu serperek servis ediniz.
  
 | 
Izgara Barbunya | 
  | 
cennet gözlüm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.08.2012 
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85658 
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2013 
2,511 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Taze barbunya 1 Kg
 
Roka 1 bağ
 
Limon 1 adet
 
Tuz 1 çay kaşığı
 
Karabiber 1 çay kaşığı
 
Kırmızı soğan 1 adet
 
Domates 2 adet 
 
Patates 1 adet
 
Zeytinyağı 2 çorba kaşığı 
 
Tereyağı 1 çorba kaşığı 
 
Sarımsak 2 diş
 
Maydanoz 4 dal
 
 
Balıkçıdan içi ve dışı temizlenmiş olarak almış olduğunuz barbunyaları, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile tatlandırıp ızgarada pişiriniz. Patatesi haşlayarak 4 parçaya bölüp tavada sarımsak, tereyağı ve kıyılmış maydanoz ile hafif soteleyin, tuz ve karabiber ilavesi yaparak 2-3 dakikapişirin. Pişen balıklar ve sotelenen patatesleri, roka yaprakları, limon, kırmızı soğan ile servis edebilirsiniz.
  
 | 
BARBUNYA BALIĞI IZGARA | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81513 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2012 
2,357 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet barbunya
 
1/2 su bardağı un
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
6 çorba kaşığı limon sosu
 
 
1) Barbunya balıklarını temizleyin, sırt kılçığını, kuyruğunu ve kanatlarını bir makasla kesip, yıkayıp kurulayınız.
 
2) Sonra balığı tam ortasından bıçağın ucuyla iki tarafından 4 santim uzunluğunda hafif yarınız, tuzlayıp ve hafifçe unlayıp yağlayınız.
 
3) Izgarada 6'şar dakika alt ve üstünü pişirip hemen limon sosu ile servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |