| 
 
| 
 
 
 | 
 
Banyolu Börek (patatesli) | 
 
  | 
Ceylani 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 04.07.2011 
Mesajlar: 16
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65391 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011 
3,003 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
2 adet haşlanmış patates
 
1 fincan zeytinyağı
 
2 havuç
 
1 su bardağı soğuk et suyu
 
Tepsiyi yağlamak için bir kaşık margarin
 
Maydanoz
 
1 adet soğan
 
250 gr. kıyma
 
2 yufka
 
1 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
 
Rendelenmiş soğanı, kıymayı tencereye koyun ve suyu kalmaymcaya kadar kavurun. İçine patatesleri, tuzu, karabiberi ekleyin. Yufkaların arasını yaylayarak üst üste dizin hazırladığınız harcı yayın, rulo yaparak sarın 1 parmak kalınlığında kesin. Tepsiyi margarin ile  yağlayın ve yan olarak dizin. Üzerine yumurta sürün, sprey yağ gezdirin kızgın fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine 1 su bardağı soğuk et suyunu dökün. Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapınız.
  
 | 
 
Banyolu Börek | 
 
  | 
kara baba 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139160 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2018 
1,302 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
3 adet yufka
 
60 gram margarin
 
1 adet soğan
 
2 adet patates (haşlanmış)
 
100 gram salam veya kıyma
 
1 yumurta sarısı
 
Yarım demet maydanoz
 
Susam, haşhaş veya çörekotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ön hazırlık olarak haşlanmış patatesleri soyup, rendeleyelim. Salamı ince ince doğrayalım. Soğanı küçük doğrayarak çok az sıvı yağda hafifçe sarartalım. Patates rendesini ve salamları, pembeleştirilen soğanı, kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi karıştıralım (salam yerine kıyma kullanacaksanız soğanla birlikte kıymayı kavurun). Bir yufkayı serip üzerine fırça ile yağ sürelim. İkinci yufkayı serip tekrar yağ sürelim. Son yufkayı da serip, yağ sürelim. Yufkaları 8 üçgen parça halinde keselim (sigara böreği keser gibi). Geniş kenarlarına hazırladığımız içten koyalım. Yan kenarlan hafifçe içe döndürüp, gevşekçe rulo yapalım. Börekleri bir kevgire dizelim. Üzerinden birkaç kez su gezdirelim. Suyu iyice süzüldükten sonra börekleri hafifçe yağlanmış tepsiye dizip, buzluğa koyalım. Buzlukta donmalarım sağlayalım. Donan börekleri eklediğimiz zaman buzluktan alıp, çözülmeden yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 230 dereceli finnda altı üstü kızarana dek pişirelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Banyolu Börek (patatesli) Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |