|
Banduma |
|
boylam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2020
Mesajlar: 107 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc156377
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2021
492 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.beypilic.com.tr
Beypiliç Bütün Tavuk Eti 1 Adet
Su 2 litre
Defne Yaprağı 1 Adet
Limon Yarım
Soğan 1 Adet
Tereyağı 2 Yemek Kaşığı
Köy Yufkası 3-4 Adet
Ceviz İçi 1 Su Bardağı
Tuz
Kırmızı Pul Biber
Tavuk etini geniş bir tencereye alın. Suyu, 1 çay kaşığı tuzu, defne yaprağını ve limonu ekleyin. Orta ateşte, 1 saat boyunca haşlayın. Ocaktan alın, ılınınca tavuk etlerini didikleyin. Bu arada suyunu ince tel bir süzgeç yardımı ile iyice süzüp temiz bir tencereye aktarın. Tavuk suyu kaynayınca içine tereyağının yarısını ekleyip eritin.
Köy yufkasını açıp 4 parmak genişliğinde rulo elde edin. Ruloyu 2 parmak genişliğinde kesip maşa ile tutup kaynayan tereyağlı tavuk suyuna batırıp çıkartın. Tereyağlı tavuk sulu yufkayı servis tabağına yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp yelpaze şeklinde sıralayıp tamamlayın.
Üzeri için cevizleri yapışmaz yüzeyli bir tavada iyice kavurun. Kavurduğunuz cevizleri ve didiklenmiş etleri yufkaların üzerine serpin. Kalan tereyağını kızdırıp pul biberle birlikte kızdırıp cevizli etin üzerine dökün. Bekletmeden sıcak sıcak servis yapın.
|
Tavuklu Banduma |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158903
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2021
311 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Çıtır Tavuk İçin:
2 adet tavuk göğüs
1 adet kuru soğan
1 adet taze soğan
1 adet yufka
7 adet mantar
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3 dal taze kekik
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ceviz
5 dal maydanoz
3 yemek kaşığı yoğurt
Tavuk göğsünün birini tuzlu suda 25 dakika haşlıyoruz. Haşladığımız tavuğu tiftiyoruz. Diğer tavuk göğsünü kuşbaşı doğruyoruz. Tereyağı ve zeytinyağında tavuğu sotelemeye başlıyoruz. Kuru soğan, mantar, taze soğanı kuşbaşı doğruyoruz. Kekik ve cevizleri ince ince doğradıktan sonra cevizlerin yarısını sunum için ayırıyoruz. Önce soğanı tavukla soteliyoruz. Daha sonra mantarla beraber sotelemeye devam ediyoruz. Taze soğan, kekik, ceviz ve baharatları ilave edip 1,5-2 dakika daha soteliyoruz.
Yufkanın arasına zeytinyağı gezdirdikten sonra ikiye katlıyoruz ve sotelediğimiz tavuğu yufkaya yerleştirip rulo şeklinde sarıyoruz. Kestiğimiz bandumaları yağlı tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdirip 180 derecede 10 dakika fırında kızartıyoruz. Fırından çıkan bandumaların üzerine haşladığımız tavuğun suyunu gezdiriyoruz. Tifttiğimiz tavukları bandumanın üzerine ekliyoruz.
İnce ince doğradığımız maydanozları yoğurt, tuz ve zeytinyağıyla beraber karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu sıkma torbasına alıyoruz. Bandumayı tabağa alıyoruz ve üzerine yoğurt sosumuzu ve ayırdığımız cevizleri ekliyoruz.
|
Banduma |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172331
Gönderme Tarihi: 28.May.2023
214 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
6 adet yufka ekmeği, kalınca hazırlanmış
1 kg hindi veya tavuk göğüs eti
1 litre su
1 ½ tatlı kaşığı tuz
80 g tereyağı veya sadeyağ, eritilmiş
150 g ceviz, iri doğranmış
Yufka ekmeklerini rulo şeklinde yuvarlak sarın, parmak uzunluğunda parçalar halinde kesin.
Hindiyi bir tencereye aldığınız suda tuzu da ilave ederek haşlayın. Etlerini bir tabağa didin ve sıcak tutun.
Tepsiyi yağlayın. Yufkaları hindinin piştiği suya batırıp tepsiye ortası boş kalacak şekilde üst üste dizin. Her sıranın arasına yağ ve ceviz serpin.
Tepsiyi 5 dakika ateş üzerinde tutun, daha sonra 180°C fırında 15 dakika pişirin.
Üzerine sıcak hindi etlerini didin ve servis edin.
|
|