Kısa URL: https://ml.md/lc125958
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2017
1,016 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet muz
8 yemek kaşığı toz şeker
1'er top vanilyalı, çikolatalı ve çilekli dondurma
150 ml çırpılmış taze krema
1 kahve fincanı kurutulmuş tatlı Hindistan cevizi parçacıkları
4 adet kiraz
100 gram iyi kalite bitter çikolata
2 yemek kaşığı bal
75 ml taze krema
1 yemek kaşığı margarin
Muzları soyup dikey olarak 2ye bölün, bir tepsinin üzerine kesik yüzleri yukarı bakacak şekilde dizin. Üzerlerinde toz şekeri eşit olarak gezdirin. Pürmüz ile üzerlerine serpiştirdiğiniz şekerleri yakarak karamelize olmasını sağlayın. Pürmüz yok ise fırının ızgara modunda en yüksek derecede aynı işlemi yapabilirsiniz. Karamelize etme işlemi bitince şekerin sertleşmesi ve soğuması için muzları bir kenara bırakın. Bu sırada çikolata sosunu hazırlayın. Çikolataları parçalara ayırın. Sana klasik yağ ve tüm malzemeleri bir kaseye alın. Benmari usulüyle çikolatayı eritin. Çikolata eriyince kaseyi kenara alın. Servis tabağına 2 muz parçasını karamelize yüzleri yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Muzların arasına dondurma çeşitlerinden istediklerinizden iki ya da üç top yerleştirin. Üzerinde çikolata sosunu gezdirin. Çırpılmış kremayı kaşıkla ya da sıkma poşetiyle ekleyin. Üzerilerinde Hindistan cevizi gezdirin ve bir adet kirazla süsleyerek hemen servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc143408
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2019
683 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet muz
2 top çikolatalı dondurma
2 top vanilyalı dondurma
2 top çilekli dondurma
2 yemek kaşığı çikolata sosu
2 yemek kaşığı çikolatalı pasta süsü
2 yemek kaşığı file fındık
2 adet kedidili bisküvi
Kabuklarını soyduğunuz muzları uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Bu ikili muz parçalarını uygun bir tabağa koyun ve ortalarına dondurma çeşitlerini yerleştirin. Yanlarına da kedidili bisküvilerini koyarak üzerine çikolata gezdirin. Dilerseniz badem, pasta süsü ya da meyvelerle süsleyebilirsiniz.