|
Bamya Konservesi |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1620 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179436
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2024
114 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gram bamya
3 - 4 adet domates
2 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Bamyanın sap kısmına yakın kalın tüyleri varsa temizleyin.
Ardından bamyaları bol su içinde iyice yıkayın.
Bamyaları kuruladıktan sonra tepe kısmını bıçak ile sağdan sola doğru döndürerek kesin ve huni şeklinde çıkarın.
Ayıkladığınız bamyaları hem rengini koruması hem de salyalanmaması için 3-4 dakika kadar limonlu su içinde bekletebilirsiniz.
Domatesleri küp küp kesin.
Kavanozlara bir kısmını paylaştırın.
Üzerine bamyaları ekleyin.
Boşluk kalmaması için sıkıca bastırın.
En üstüne kalan domatesleri ekleyin.
Her kavanoza 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
2 yemek kaşığı zeytinyağını da her kavanoza ekleyin.
Kavanozların kapaklarını 2 geri 1 ileri olacak şekilde sıkıca kapatın.
Bamya konservesi tarifiniz hazır.
|
Bamya Konservesi |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145431
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2019
594 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram bamya
3 adet domates
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Bamyaları bol suda yıkayın ve sap kısımlarını ayıklayın. Bir tencereye alıp üzerine limon suyu ekleyin.
Domatesin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi bir tencereye alıp pişirmeye başlayın. Domates suyunu salıp çekmeye başlayınca bamyaları ilave edin. Tuzu ve biberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin ancak çok fazla yumuşamasın, hafif diri kalsın.
Temizlenmiş cam kavanozlarınızı ağzına kadar doldurun. Kavanozun kapağını kapatıp ters çevirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra serin bir yerde saklayın.
|
Bamya Konservesi |
|
mükerrem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2008
Mesajlar: 37 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc29640
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
4,554 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ufak, körpe ve çekirdekleri az oları bamyalar tercih edilerek, zedelenmeden iyice yıkanır.
Bamyaların üzerine konacak salamura suyu hazırlanarak, çok hafit ateşte kaynar olarak bekletilir. Salamura suyunun bileşimi önemli olduğundan, verilen ölçülere dikkat edilmelidir. Beş bardak (bir litre) suya, iki tatlı kaşığı limon tuzu ve iki tatlı kaşığı tuz konarak kaynatılan salamura suyu ölçü olarak idealdir. Bu salamura suyu, iki adet bir litrelik kavanoz için yeterlidir.
Bamyaların başları koni biçiminde çıkarılır. Su dolu bir tencereye biraz limon suyu konarak bamyalar içine atılır ve kaynadıktan itibaren 2- 3 dakika tutularak haşlanır.
Haşlama suyu hemen süzülerek atılır.
Bamyalar sıcak halde kavanozlara doldurulur.
Kavanozların dibine ve bamyaların üstüne birer dilim domates konması tavsiye edilir.
Üzerlerine yukarıda ölçüsü verilen salamura suyu, tepede 1,5 cm. boşluk bırakacak şekilde konur ve ağızlan sıkıca kapatılır. Yarım kiloluk kavanozları 20 dakika, bir kiloluk kavanozlar 25 dakika süreyle pastörize edilir.
|
BAMYA KONSERVESİ |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11869
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2007
15,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
(1 litrelik kavanoza göre)
700 - 750 gram bamya
yeteri kadar su
suyun % 2.5 oranında koruk suyu (veya % 0,2 oranında limon tuzu)
% 1.5 oranında tuz
Bamyaların mümkün olduğu kadar küçükleri seçilir. İyice yıkanır ve başları koni biçiminde kesilir. Temiz tülbente yerleştirilir ve içine % 2 1/2 oranında koruk suyu ve % 1 1/2 oranında dövülmüş kaya tuzu atılmış kaynar suya sokulur. Su tekrar kaynamaya başlayınca 1 - 2 dakika beklenir. Sonra tülbent sudan çıkarılır ve bamyalar kavanoza ağzında 3 - 4 santimlik bir boşluk kalacak biçimde istiflenir. Üzerlerine de haşlama suyu dökülür. Kavanozun ağzında bir kalın parmak kadar boşluk bırakılarak havası çıkarılır, ağzı silinir ve kapağı örtülür. Otoklava yerleştirilen bamya konserveleri 240 fahrenheit (115,5 santigrat} derecesinde 20 dakika sterilize edilir. Otoklavdan çıkarılan kavanozlar gerekli biçimde kontrol edildikten, soğutulduktan ve etiketlendikten sonra serin ve kuru yerlerde kışa saklanır. Bamya konservesinin yapıldığı kavanozların alt ve üstlerine birer dilim domates oturtulursa çok iyi olur. Hem garnitür görevi yapar, hem de ortamın asidini yükselterek daha uzun bir süre saktanmasını temin eder.
ML® Düdüklüde Koruklu Bamya için tıklayın
ML® Düdüklüde Koruklu Bamya (görsel)
|
Bamya Konservesi |
|
Mebrure Ertürk
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Maltepe/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc512
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2005
4,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bamyaların saplarını ayıklayın, yıkadıktan sonra bir tencere bol su, 1 kaşık tuz, 1 kaşık limon suyu koyup, kaynatın. Bamyaları bu suda 3 dakika haşlayın. Haşlanan bamyaları süzüp kavanozlara doldurun. Bir kavanozu dolduracak kadar suya 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyu koyup ısıtın. Bu suyu bamyalı kavanozlara doldurun. Havasını çıkarıp kapaklarını kapatın, düdüklü ya da manometreli tencerede 40 dakika tutun.
|
|