|
|
Ballı Bademli Pasta |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106838
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2015
1,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
4 adet yumurta
175 gr şeker
175 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
100 gr file badem
1 yemek kaşığı margarin
2 tatlı kaşığı bal
İçi için:
1 paket hazır pişirilmeyen puding
1 paket krem şanti
Margarini teflon tavada eritin. File bademleri ekleyerek hafif ateşte renkleri pembeleşene kadar (yaklaşık 15 dakika) kavurun. Tavayı kenara alın fırını 175° Cye alın. Yumurta aklarını çırparak kar yapın. İçine sarılarını ekleyip çırpın.
Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. En son unu ve kabartma tozunu karıştırın.
Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Üstüne kavrulmuş bademleri yerleştirin. 2 tatlı kaşığı balı bademlerin üzerine incecik akıtın.Yaklaşık 25-30 dakika bademler kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra misina yardımıyla veya bıçakla ortadan ikiye bölün. Keklerin soğumalarını bekleyin.
Kremayı çırpın, üstüne hazır pişirilmeyen pudingi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin.
Karışımı kekin üstüne yayıp, üst parçayı kapatın.
|
Bal Badem Pasta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158413
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2021
297 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
5 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1,5 çay bardağı mısır nişastası
4 çorba kaşığı bal
1,5 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
Krema için:
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı bal
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
Üzerine:
1,5 su bardağı badem içi
Krema için, tüm malzemeyi tencereye koyup iyice karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
Bal ve limon kabuğu ekleyerek karıştırın. Kek hazırlanışı Toz şeker ve yumurtayı krema kıvamını alana kadar çırpın. Nişasta, un, limon rendesi, bal ve tarçını ekleyip karıştırın.
Fırın tepsinize 10 yağlı kağıt serin ve kekinizi tepsiye dökün. 170 derecede ısıtılmış fırında,
15 dakika pişirin. Pişen kekin üzerine hazırladığınız kremayı sürün. Badem serpin. Yağlı kağıt yardımıyla, hamuru rulo şeklinde sarın. Üzerini kapatacak şekilde, tekrar kremanızdan sürün. Badem serperek buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
|
|
Ballı ve Bademli Pasta Tarifleri Muzlu Pasta Tarifleri
|
|