Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çin Yemekleri > Ballı Tavuk (4 adet - 143,949 defa bakıldı)

Ballı Tavuk


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ballı Tavuk

akbabuş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2011
Mesajlar: 29
Kısa URL: https://ml.md/lc65325
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
2,655 defa indirildi / yazdırıldı




600 g tavuk göğsü
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım portakalın suyu
1.5 su bardağı tavuk suyu (veya su)
100 gr kavrulmuş yer fıstığı
3 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı soya sosu
1 demet taze soğan
20 g taze zencefil, kıyılımış
1 tane kırmızı dolmalık biber
4 çorba kaşığı mısıryağı
Tuz
Karabiber

Tavuk göğsünü parmak kalınlığında doğrayıp, soya sosu, portakal suyu, karabiber, zencefil, köri, bal, ve iri doğranmış taze soğan ile karıştırarak 20 dakika beklemeye bırakın. Terbiyelenmiş etin, suyunu süzüp, kızgın yağda kızartın. Tavadan alıp sıcak bir yerde bekletin.
Biberleri çubuk çubuk doğrayın, kalan soğanı da dilimleyip ekleyerek, yağda 3-4 dakika kızartın. Ayırdığınız tavuk suyu ve terbiyeyi ekleyin, hepsini 5 dakika pişirin. Mısır nişastasını bir miktar suyun içiersinde eritin, tavada biraz kaynatıktan sonra beklemeye bıraktığınız tavuk etlerini ve tuzu ilave edin, bir kaç kez çevirip ateşten alın. Kavrulmuş fıstık ile süsleyerek servis yapın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 14.02.2024


Ballı Tavuk

mehmet çınar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.12.2020
Mesajlar: 63
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc155579
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2021
431 defa indirildi / yazdırıldı




8 adet kemiksiz tavuk but (İsteğe göre göğüs de kullanılabilir)
1 su bardağı soya sos
1 çay kaşığı toz zencefil
2 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı kahverengi şeker
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
İsteğe göre sarımsak eklenebilir

Tavuk etleri jülyen doğranır. 1 saat kadar soya sos, zencefil, bal, kahverengi şeker, tuz ve karabiberde marine edilir.
Daha sonra yüksek ateşte sosu ile birlikte şeker karamelize olana ve etler pişene dek pişirilir.



Çin Usulü Ballı Tavuk

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170890
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2023
370 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Mısır Yağı 4 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Portakal Suyu 0.5 Adet
Tavuk Gögüs 600 Gram
Kırmızı Biber 1 Adet
Taze Soğan 1 Demet
Zencefil Taze 20 Gram
Çiçek Balı 3 Çorba Kaşığı
Tavuk Suyu 1.5 Su Bardağı
Mısır Nişastası 1 Çorba Kaşığı
Soya Sos 3 Çorba Kaşığı
Yer Fıstığı 100 Gram

İlk önce tavuğumuzu bir kabın içine koyalım. Sonra sıra ile soya sosunu, portakal suyunu, ince doğranmış zencefili, iri doğranmış taze soğanları, köriyi, balı, 5 adet ikiye bölünmüş çeri domatesleri, elma sirkesi koyup karıştırın. Tavada yağ kızana kadar tavukları sosun içinde bekletin.
Yağ kızdıktan sonra tavuğumuzun sosunu süzüp tavuklu karışımı yağın içine koyup karıştırıp biraz kavurun, tuz ile karabiber ilave edip bir iki kez karıştırın. COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı serilmiş tepsiye bu karışımı döküp 15 dakika fırında pişirin.
Tavuklar fırında pişerken, tencerenin içine sıvı yağ koyup kızdırın. Uzun olarak kestiğimiz kırmızı biberleri de koyup soteleyin. Tavuk suyu ekleyin, fırından çıkardığınız tavukları da içine ekleyip karıştırın. Nişastanın içine biraz tavuk suyu koyup karıştırın ve karışımın içine dökün biraz daha çevirip ocaktan alın.
Servis tabağına koyun. Önceden kavrulmuş fıstıkları üstüne serpip kenarlarını portakal dilimleri ile süsleyin.



Ballı Tavuk

sağ salim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.02.2009
Mesajlar: 25
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc33682
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2024
2,672 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4 adet tavuk but veya göğüs
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı bal
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Tavukları iyice yıkayın ve kurulayın. Eğer but kullanacaksanız, kemiklerini çıkarabilirsiniz.
Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın ve tavukları tavada her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin. Tavuklar altın rengini aldığında ateşi kısın.
Tereyağını tavaya ekleyin ve eritip tavukların üzerine dökün.
Şimdi bal, sarımsak, toz zerdeçal, tuz ve karabiberi tavaya ekleyin. Tavukları bu karışımla iyice kaplayın.
Tavukları düşük ateşte yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin. Bu süre zarfında tavuklar iyice pişip balın tadını çekecekler.
Tavuklar piştikten sonra ocaktan alın ve üzerine chili sos veya mayonez katarak ya da taze otlar serperek servis yapın.







Ballı Tavuk Tarifleri Çin Yemekleri



(4 adet Ballı Tavuk 143,949 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort