|
|
Ballı Sebze Salatası |
|
portakal çekirdeği
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2015
Mesajlar: 33 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc130663
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2017
1,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://gurmekibris.com
400 gram brokoli
3 adet patates
3 adet kabak
3 adet havuç
4 adet yedikule marulu
1 yemek kaşığı fesleğen
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı balzamik sirke
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sebzeleri yıkayın. Tuzla beraber haşlayın ama dağılmamalarına özen gösterin. İsterseniz buharda da haşlayabilirsiniz. Haşladığınız sebzelerin suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Servis tabağına yıkadığınız kuruttuğunuz marul yapraklarını dizin. Üzerine haşladığınız sebzeleri lokma lokma keserek karışık olarak dizin. Zeytinyağını, tuzu, karabiberi, limon suyunu, sirkeyi, balı, iri doğranmış fesleğeni mutfak robotundan çekerek sos haline getirin. Malzemenin üzerine, her tarafına gelecek şekilde sosu dökün ve servis edin.
|
Ballı Sebze Salatası |
|
güliz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2013
Mesajlar: 42 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc93332
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2013
1,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr karnabahar
350 gr yaban enginarı
250 gr arpacık soğanı
4 adet havuç
3 adet portakal
1 adet pırasa
2 yemek kaşığı bal
1,5 yemek kaşığı margarin
1 adet limon
2 adet defne yaprağı
yeteri kadar tuz
Havuçları sebze soyucuyla soyun. Kaynayan tuzlu suyu yarım portakal suyuyla tatlandırıp havucu derin bir tencerede haşlayın. Enginar kalplerini süzüp suda 5 dakika haşlayın. Kaynayan tuzlu suyu defne yaprağıyla tatlandırıp çiçek şeklinde ayırdığınız ve temizlediğiniz karnabaharı haşlayın.
Arpacık soğanı ayıklayıp ikiye kesin. (Arpacıksoğanın iç kısmını bırakın.) Arpacık soğanı tuzladıktan sonra yapışmaz yüzeyli tavada 1,5 yemek kaşığı sana margarinle birlikte soteleyin. 5 dakika sonra 2 yemek kaşığı dolusu balla tatlandırıp ocağın altını kısın.Kısık ateşte pişirin.Piştikten sonra bir tutam tuz ile tatlandırın. Pırasayı ayıkladıktan sonra yapraklarını ayırıp 5 dakika haşlayın.
Haşladığınız pırasanın dış yaprağından üçgenler kesip (veya ters V kesim) servis tabağının kenarlarına dizin. Pırasanın kalanını enine kesip içine karnabahar, boyuna 2ye kesilmiş havuç, parçalara kestiğiniz yaban enginarı ve arpacık soğanını aktarın.
Tavada kalan arpacık soğanı sosuna sıkılmış 2 adet portakal suyunu süzerek ekleyin ve ısıtın. Sosu küçük bir sos kasesine alın. Haşladığınız tatlı-ekşi sebzeleri hazırladığınız sosla servis yapın.
|
|
Ballı Sebze Salatası Tarifleri Balık Salatası Tarifleri
|
|