| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Ballı Pankek Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
| 
 |  
| Ballı Pankek |  
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc175396 Gönderme Tarihi: 07.Arl.2023
 184 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.karaca.com
 
 Hamuru için;
 2 adet yumurta
 ½ su bardağı toz şeker
 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
 1,5 su bardağı süt
 1 tutam tuz
 1 paket vanilin
 1 paket kabartma tozu
 ½ su bardağı un
 Üzeri için;
 Bal
 İncir
 Fındık
 File fıstık
 
 Derin bir kaseye 2 yumurtayı kırın ve üzerine toz şekeri de ekleyerek köpürene kadar çırpın. Ayçiçek yağı ve sütü de ekleyip kısa bir süre daha karıştırın. Ardından karışıma un, tuz, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek, pürüzsüz ve yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Pankek hamurunuz artık hazır.
 Şimdi Funday makinesinin pankek ve künefe için tasarlanan ek plakasını makineye yerleştirin ve fişe takın. Karışımı istediğiniz kalınlıkta olacak şekilde bir kepçe yardımıyla makineye dökün. Kapağı kapatın. Kızaran pankeklerinizi servis tabağına üst üste alın. Artık diğer malzemelerle süsleme aşamasına geçebilirsiniz.
 Bir kaşık yardımıyla balı pankekin üzerinde gezdirin, ardından inciri, fındığı ve fıstığı üzerine serpin.
 
 
 |  
| Ballı Pankek |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc90655 Gönderme Tarihi: 18.Tem.2013
 1,845 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 5 Çorba kaşığı tereyağı (erimiş)
 2 su bardağı un
 2 yumurta
 2 su bardağı süt
 1 çorba kaşığı şeker
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 1 tutam tuz
 1 su bardağı herhangi bir reçel
 
 Bütün malzemeyi bir kabın içine koyup, pütür kalmayıncaya dek iyice çırpın. Elde ettiğiniz karışımdan yeteri kadar alıp, kızgın teflon tava üzerine çok ince bir tabaka halinde yayın. Karışım fiske fiske kabarmaya başladığında, altüst edip, diğer tarafını da pişirin, sonra bir tabağa alıp, tavaya ikinci pankeki yayın. İkinci kekin pişmesi esnasında, tabaktaki pankeki soğutmadan, üzerine tereyağı ve reçel sürün. Karışım bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
 
 
   Fotoğraf "fato abla" tarafından gönderildi. 16.04.2019
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |