| 
 
 
 | 
Ballı Krep | 
  | 
Gülendam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2006 
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9666 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2006 
5,384 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
90 gr. un (2/3 su bardağı)
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
200 ml. süt
 
2 adet yumurta
 
3 yemek kaşığı portakal suyu 
 
120 gr. tereyağı
 
200 gr. krema
 
1/2 su bardağı bal 
 
4 adet yumurta sarısı 
 
40 gr. dolmalık fıstık 
 
250 gr. frambuaz
 
Tuz 
 
Yağlı kağıt
 
 
Krep hamuru için un, şeker ve bir tutam tuzu bir kaseye koyun. Süt, yumurta ve portakal suyunu kaün. 100 gr. erimiş yağı yavaş yavaş ekleyin. Hamuru 30 dk. buzdolabında bekletin. Ballı sos için kremayı bir tencerede 3 dk. kaynatın, bak katin, ateşten indirin. Yumurta şansım, çırpma teli ile kanşürarak ekleyin. Hafif ateşte koyulaşana kadar hızla çırpmaya devam edin. Daha sonra ateşten alın. Yağsız bir tavada fistiklan kavurun. Tabam düz bir tavaya kalan yağı fırça ile sürün. Hamurun 1/8'ini tavaya yayıp ince bir krep pişirin. Kalan hamurdan aynı şeküde krepler yapın. Pişirdiğiniz kreplerin aralanna yağlı kağıt koyarak üst üste dizin. Servis yaparkan krepleri üçgen şeklinde katlayıp bal sosu ve frambuazlarla birlikte tabaklara koyun, üzerine fıstıkları serpiştirin.
 
 
 ML® Tatlı Krep için tıklayın
 
 
  
 | 
Ballı Krepler | 
  | 
nasuh 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133046 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2018 
1,033 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta
 
1,5 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
1 tutam tuz
 
Arası için:
 
Bal
 
 
Mikser kabına yumurta, tuz, süt ve suyu alıyoruz. Üzerine un döküp mikserle çırpmaya başlıyoruz. Gerekirse unun miktarını azaltabilir veya arttırabiliriz. Tavaya 3-4 damla sıvı yağ döküp iyice kızdırdıktan sonra hamurdan tavaya 1 kepçe döküp tavanın her yerine yayılmasını sağlıyoruz. Her iki tarafını kızarttıktan sonra aralarına birer tatlı kaşığı bal sürüp sıkı sıkı rulo yapıp servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |