| 
 
 
 | 
Ballı Börek | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102978 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2014 
2,214 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kaşık tereyağı
 
1 adet yumurta
 
yarım çay bardağı süt
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
2 bardak ceviz
 
500 gr aldığı kadar un
 
2 bardak şeker
 
2 bardak su
 
1 çay bardağı bal
 
 
2 bardak şeker 1 ay bardağı bal 2 bardak suyla kaynatılır, ocaktan alınmadan önce 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir yarım kilo unun üzerine 1 yumurta kırılıryarım çay bardağı sıvıyağ ve süt dökülüp yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır 2 su bardağı ceviz çekilir dinlenen hamur 3 bezeye ayrılır ilk beze nişasta ve un karışı ile incecik açılır, unlanmış oklavaya sarılıp büzülür ve dikkatlice tekrar açılır hamurun üzerine eşit aralıklarla ceviz iç yerleştirilir. Hamurun boşta kalan kenarları içe katlanıp cevizli kısımları burulur burgu yerlerinden kesilen hamurlar tepsiye alınır4 yemek kaşığı sana ve sıvıyağ ile birlikte ertilir ve hamurların üzerine dökülür. Ballı börek 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökülür.
  
 | 
Ballı Börek | 
  | 
çaylak2 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.11.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69814 
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2011 
2,040 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ceviz içi
 
1.5 su bardağı esmer şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı tarçın
 
20 gr tereyağ
 
20 gr tereyağ
 
10 adet baklava yufkası
 
50 gr tereyağ
 
Şurup için:
 
1 su bardağı toz şeker
 
Yarım su bardağı su
 
2 yemek kaşığı bal
 
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
 
 
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Cevizi, şekeri, tarçını ve eritilmiş tereyağını bir kasede karıştırın. Yufkaların üzerine fırça ile tereyağını sürün. 10 cm genişliğinde uzun kesin. Her parçaya ceviz paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizerek 15 dakika pişirin. Şurubu için, şeker, su, bal, portakal kabuğunu karıştırıp orta ateşte 5 dakika kaynatın. Börekleri tel ızgara üzerine alıp sıcakken şurubu üzerine dökün. Servis yapın.
  
 | 
Ballı Börek | 
  | 
tıpatıp 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.02.2019 
Mesajlar: 47 Şehir: kAYSERİ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143395 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2019 
653 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 tane kuru yufka
 
İç harcı için:
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı dövülmüş fındık içi
 
2 su bardağı toz şeker
 
150 gram tereyağı 
 
 
Bir tarafa temiz bir sofra bezini serin. Yufkaların üzerine elinizle su serperek iyice ıslatın ve sofra bezinin üzerine yayın. Yufkaların çok dağılıp, parçalanmamasına dikkat edin.
 
Bir tepsinin dibini yağlayın. Sonra da her bir yufkayı bu tepsiye üst üste sererken aralarına kaşıkla eritilmiş tereyağı gezdirin. 3 yufkayı da üst üste koyduktan sonra tam ortasına gelindiğinde toz şekeri ve cevizi serpiştirin. Kalan yufkaları da tek tek serip, üzerine yine erimiş yağdan gezdirin.
 
En üstteki yufkanın da üzerini yağladıktan sonra, 175 dereceye ayarlanmış fırında en fazla 25-30 dakika kadar pişirin. (Ateş üzerinde de ocakta da pişirilebilir. Ama ocak üzerinde çevire çevire kızartılır.) Bir tarafı piştikten sonra başka bir siniye veya tepsiye kızaran tarafı çevirin. Bu arada tepsiye fındık kadar yağ koyun ve öbür tarafı da kızartın.
 
 
 
  
 | 
Ballı Börek | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157982 
Gönderme Tarihi: 29.May.2021 
502 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 adet yufka
 
4 çorba kaşığı bal
 
300 gram tuzsuz lor peyniri
 
4-5 çorba kaşığı kuru üzüm
 
Yarımşar çay bardağı dövülmüş ceviz ve fındık
 
1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
 
Bir tutam tarçın
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
Üzerine:
 
Bal
 
 
Lor peynirini geniş bir kaba alıp üzerine bal, kuru üzüm, ceviz, fındık, rendelenmiş portakal kabuğu ve tarçın ilave edip karıştırın. Yufkaları düz bir zemine serip 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin bir tanesinin uç kısmına hazırladığınız harçtan koyup muska şeklinde katlayın. Açılmasını önlemek için uç kısmını hafifçe ıslatıp yapıştırın. Yufka ve iç harç bitene dek işleme devam edin. Hazırladığınız börekleri bol yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Ilındıktan sonra servis tabaklarına alın. Üzerine bal gezdirerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |