| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ballı Armut Tatlısı | 
 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1675 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2006 
2,995 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 adet armut
 
3 su bardağı bal
 
1 kahve fincanı limon suyu
 
1 çorba kaşığı hindistancevizi
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Armudun kabukları soyulur, ortadan ikiye bölünür. Çekirdekleri çıkarılır ve orta kısımları hafifçe oyulur. Oyuk kısmı yukarıya gelecek şekilde tepsiye dizilir. Diğer tarafta bal bir çay fincanı su ile hafifçe sulandırılır, limon suyu ilave edilir ve armutların çukur kısımlarına doldurulur. Üzerine birer küp tereyağı ilave edilir. Tarçın ve hindistancevizi gezdirilir. Üzeri bir folyo ile örtülüp, orta hararetli fırında armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra folyo çıkarılır, 10 dakika da üstü açık olarak pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine hindistancevizi, tarçın ilave edilebilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ballı Armut Tatlısı Tarifleri Meyve Tatlıları
 | 
 
 
 
 |