| 
 
 
 | 
Balkabaklı Turta | 
  | 
azize 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.06.2006 
Mesajlar: 16 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7232 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2006 
3,730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo balkabağı
 
800 gr. şeker
 
1 su bardağı ceviz içi
 
2 adet karanfil
 
Hamauru İçin,
 
250 gr. un
 
50 gr. pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
150 gr. margarin
 
yarım paket vanilya
 
yarım paket kabartma tozu
 
biraz tuz
 
 
Hamur malzemesini biraz yoğurun dinlendirin. Bir tepsiyi biraz yağlayın, hamuru tepsi kadar merdane ile açın, tepsiye yayın, bir kaç yerini çatalla delin, orta ısılı fırında pişirin. Balkabağını rendeleyin, şeker ve karanfil ile bareber pişirin, marmelat kıvamına gelince kıyılmış cevizleri ilave edin. Pişmiş olan hamura kabak içini güzelce yayıp tekrar fırına verin, beraberce biraz daha pişirdikten sonra, dilimleyerek servis edin.
  
 | 
Balkabaklı Turta | 
  | 
fatma hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2009 
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83310 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2012 
2,782 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Keki için:
 
2,5 su bardağı un
 
150 gram tereyağı
 
2 yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
Kreması için:
 
1,5 su bardağı süt
 
1 çay bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı labne peyniri
 
1 paket vanilya
 
700 gram bal kabağı
 
 
Tart hamuru için yumurtayı şeker ile iyice çırpın. İçine diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak ama akışkan olmayan hamuru yağlanmış kalıpların içlerine paylaştırın. Daha sonra fırında 20 dakika pişirip çıkartın. Kreması için kabukları soyulmuş bal kabaklarını üzerine şekeri ekleyerek 30 dakika pişirin. Püre yapıp içine sütü ve labne peyniri ekleyip karıştırın. Pişirdiğiniz turtanın üzerine soğuk olarak gezdirin, yaban mersini ile süsleyin. Üzerine kalan hamurlardan kafesler yapıp fırına verin, 10 dakika pişirip servis yapın.
  
 | 
Balkabaklı Turta | 
  | 
Son Nur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94660 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2013 
2,399 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr balkabağı
 
1 su bardağı toz şeker
 
200 gr margarin
 
2 adet yumurta
 
2,5 su bardağı un
 
1/ 2 su bardağı pudra şekeri
 
1/ 2 paket labne peyniri
 
1/ 2 tatlı kaşığı toz tarçın
 
1/ 2 su bardağı su
 
 
Balkabaklarını kesin ve bir bıçak yardımıyla küçük parçalara bölerek tencereye alın. Kabakların üzerine şeker, baharatlar ve suyu ekleyerek, orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen kabakları ocaktan alın, blendırdan geçirerek soğumaya bırakın. Kabak püresi soğurken turtanın hamurunu hazırlamaya başlayın. Derin bir kap içerisine yumurta, un, şeker ve küp küp doğradığınız margarini alın. Mikserin yoğurma aparatıyla hamur kendini toplayana kadar karıştırın. Hamur toplanınca elinizle yoğurarak, top haline getirin. Küçük boy kelepçeli kalıbın içini yağlayın. Hazırladığınız hamurun 3/ 2' sini kalıbın içine yayın. Geriye ayırdığınız hamuru uzun bir rulo yapın ve kelepçeli kalıbın duvarına elinizle bastırarak 3 cm yüksekliğinde kenarları oluşturun. Hamur kaplama işlemi bitince hamurun tabanına çatal yardımıyla delikler açın. Soğuyan kabak püresinin içine, labne peynirini ve 1 adet yumurtayı ekleyerek tel çırpıcı ile çırpın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 10.10.2024
  
 | 
Balkabaklı Turta | 
  | 
insancıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2019 
Mesajlar: 62 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144246 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2019 
737 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 paket kakaolu kavrulmuş bisküvi
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı toz zencefil
 
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
 
600 gram balkabağı
 
3 tatlı kaşığı esmer şeker
 
200 mililitre krema
 
2 adet yumurta sarısı
 
1 fiske tuz
 
 
Öncelikle balkabaklarını haşlayın. Daha sonra rondodan geçirerek püre haline getirin. Oda sıcaklığına geldiğinde şeker, krema, yumurta sarılarını ve tuzu ekleyin ve spatula ile karıştırın.
 
Kakaolu kare kavrulmuş bisküviyi robottan geçirin. Eritilmiş tereyağını, tarçın ve zencefili ekleyin, spatula ile karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün ve hafifçe bastırarak düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
 
Taban soğuduktan sonra balkabağı püresini kakaolu karışımın üzerine dökün ve kalıbı hafifçe sallayarak her yerine eşit miktarda gelmesini sağlayın. Yine 180 derecede 30 dakika pişirin. Sonrasında 1-2 saat buzdolabında bekletip üzerine kavrulmuş fındık kırıkları serperek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Balkabaklı Turta | 
  | 
kaycan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.06.2020 
Mesajlar: 40 Şehir: MALATYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150981 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2020 
612 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
150 gr tereyağı
 
50 gr pudra şekeri
 
1 yumurta
 
250 gr un
 
25 gr çekilmiş badem
 
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
 
2-3 çorba kaşığı soğuk su
 
İçi için:
 
2 yumurta
 
200 gr tozşeker
 
1 çorba kaşığı pekmez
 
Yarım çay kaşığı zencefil
 
Yarım çay kaşığı hindistancevizi
 
1 çay kaşığı tarçın
 
450 gr balkabağı
 
1 tutam karanfil
 
375 ml süt
 
250 ml krema
 
Süslemek için:
 
10-12 hazır beze
 
 
Tereyağı, pudra şekeri, yumurta, elenmiş un, çekilmiş badem, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu büyük bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Hamuru un serpilmiş zeminde 30 cm büyüklüğünde açıp 26 cm büyüklüğünde tart kalıbına yerleştirin. Balkabağını şekerin yarısı ve bir tutam karanfille pişirin. Yumurtaları kalan şekerle çırpın. Pişmiş balkabağını, çırpılmış yumurtayı ve sütü mikserle yeniden çırpın. Püre haline gelen karışıma krema, pekmez, zencefil, hindistan cevizi ve tarçını ilave ederek birkaç kez daha karıştırın. İç malzemeyi hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp biraz ılındıktan sonra üzerini bezelerle süsleyin. Ilık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Balkabaklı Turta | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180323 
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2024 
127 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Hamur için:
 
1 + 1/4 su bardağı un
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
115 gram tereyağı (soğuk, küp küp doğranmış)
 
1/4 çay kaşığı tuz
 
1/4 su bardağı buzlu su
 
İç harç için:
 
2 su bardağı püre haline getirilmiş bal kabağı (haşlanmış ya da fırınlanmış)
 
3/4 su bardağı esmer şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1/2 çay kaşığı toz zencefil
 
1/4 çay kaşığı muskat rendesi
 
1/4 çay kaşığı toz karanfil
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
2 büyük yumurta
 
1 su bardağı krema
 
1/2 su bardağı süt
 
 
Geniş bir kapta un, toz şeker ve tuzu karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla tereyağını una yedirin. Hamurda küçük tereyağı parçaları kalana kadar karıştırın.
 
Buzlu suyu yavaş yavaş ekleyin ve hamuru toparlayın. Hamur toparlanınca disk haline getirin, streç filme sarıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
 
Dinlendikten sonra hamuru unlanmış bir zeminde açın. Tart kalıbına yerleştirip kenarlarını düzeltin. Çatal ile tabanına delikler açın ve buzdolabında 10-15 dakika daha dinlendirin.
 
Haşlanmış ya da fırınlanmış bal kabaklarını püre haline getirin.
 
Bir kapta esmer şeker, tarçın, zencefil, muskat, karanfil ve tuzu karıştırın.
 
Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın, kremayı ve sütü ekleyip iyice karıştırın.
 
Kabak püresini, baharatlı şeker karışımını ve yumurtalı kremayı birleştirin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında tart hamurunu 10 dakika kadar ön pişirme yapın.
 
Ön pişirme sonrası hazırladığınız balkabaklı harcı tart hamurunun içine dökün.
 
Turtayı 180°C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Turta piştiğinde ortası hafifçe sallanabilir, bu normaldir.
 
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
 
Oda sıcaklığına gelince dilimleyip, üzerine krema veya bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Balkabaklı Turta | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182131 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2025 
129 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Turta Tabanı İçin:
 
2 su bardağı un
 
150 g soğuk tereyağı (küçük küpler halinde kesilmiş)
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı soğuk su
 
Balkabaklı Harç İçin:
 
500 g balkabağı püresi (haşlanıp ezilmiş)
 
3/4 su bardağı toz şeker (veya esmer şeker)
 
2 adet yumurta
 
1/2 su bardağı süt veya krema
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1/2 çay kaşığı zencefil
 
1/4 çay kaşığı muskat rendesi
 
1 paket vanilin
 
 
Unu, şekeri ve tuzu bir kaba eleyin.
 
Soğuk tereyağını ekleyip parmak uçlarıyla ufalayarak kum kıvamına getirin.
 
Yumurtayı ekleyip karıştırın. Hamur toparlanmazsa 2 yemek kaşığı soğuk su ekleyin.
 
Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
 
Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta açın ve tart kalıbına yerleştirin.
 
Çatalla birkaç delik açıp 180°C'de 10 dakika ön pişirme yapın.
 
Haşlanmış balkabağını püre haline getirin.
 
Şeker, yumurtalar, süt veya krema, baharatlar ve vanilini ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
 
Balkabaklı harcı ön pişmiş tabanın üzerine dökün.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika pişirin.
 
Oda sıcaklığına gelince en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Ardından servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |