| 
 
 
 | 
Balkabaklı Tart | 
  | 
ömercik 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.01.2009 
Mesajlar: 18 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32564 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2009 
2,497 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 dilim bal kabağı
 
1 su bardağı şeker
 
1 çay bardağı krema
 
1 adet yumurta
 
Hamur için:
 
100 gr tereyağı
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1,5 su bardağı un
 
 
Hamur malzemesi yoğrulur, strece sarılır, buzluğa konur, 1 saat bekletilir. Bu arada kabak soyulur, rendelenir, tencereye aktarılır, şeker katılır. Orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur merdaneyle açılır, yağlamış tart kalıbının kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirlir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirlir. Bu arada soğuyan kabak krema ve yumurtayla karıştırılır. Tartın üzerine dökülür, düzeltilir. Tekrar fırına verilir. 20 dakika daha pişirilir.
  
 | 
Bal Kabaklı Tart | 
  | 
mesir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.12.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94718 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2013 
2,004 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
2.5 su bardağı un
 
1 yumurta
 
100 gram tereyağı
 
Kreması için:
 
500 gram pişirilmiş bal kabağı
 
2 su bardağı süt
 
1 yumurta sarısı
 
8 çoraba kaşığı şeker
 
1 paket vanilya
 
3 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı tereyağı  
 
Üzeri için:
 
Hindistancevizi
 
 
Hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içine unu ve yağı alıp elinizle kum gibi oluncaya dek ovalayın. Üzerine yumurta ve bir tutam tuz ekleyip yoğurmaya devam edin ve kıvama gelince de tart kalıbına kenarlarını yükseltip yerleştirin. Fırında 200 derecede pişmeye bırakın. Bu arada kreması için küçük bir tencereye süt, şeker, un ve yumurta sarısını ekleyip çırpın. Koyulaşınca içine daha önceden şekersiz pişirdiğiniz kabakları ezip ilave edin ve birlikte 3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp üzerine tereyağını ve vanilyayı ekleyip karışıma yedirin. Fırından çıkan tart hamurun üzerine soğumuş kremayı yerleştirin ve yanlarına Hindistan cevizi serpip yılbaşı sofrası için ikram edin.
  
 | 
Balkabaklı Tart | 
  | 
yenifasıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.12.2013 
Mesajlar: 36 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94850 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2014 
2,295 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gram krema
 
2 adet yumurta
 
1 çay kaşığı vanilya
 
1 çay kaşığı tarçın
 
75 gram dövülmüş ceviz
 
50 gram pudra şekeri
 
125 gram margarin
 
1 adet yumurta
 
1 tutam zencefil
 
200 gram un
 
150 gram şeker
 
1 tutam muskat
 
1 çay kaşığı tuz
 
100 gram badem
 
400 gram bal kabağı
 
 
Hamur için bir kapta un, toz badem, tuz ve pudra şekerini karıştırın.
 
Margarini oda sıcaklığında yumuşatıp hamura parmak uçlarınızla yedirin.
 
Yumurtayı ilave edip yoğurun.
 
Yoğurmuş olduğunuz hamuru açın.
 
23 cm. çapında bir tart kalıbına yayın.
 
Tabanına çatalla delikler açıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
 
Fırını 160o C ısıtın.
 
Tart kalıbının tabanına yaymış olduğunuz hamuru 25 dakika pişirin.
 
İçi için yukarıda belirtilen bütün malzemeyi mikserde iyice çırpın. Homojen bir kıvam elde edin.
 
Çırptığınız karışımı hamurun üzerine yayın ve bir kaşık yardımıyla düzleştirin.
 
Önceden ısıttığınız 160o C fırında 35 dakika pişirin.
 
Bal kabaklı tart soğuyunca üzerini pudra şekeriyle süsleyin.
  
 | 
Balkabaklı Tart | 
  | 
hürcan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.07.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105196 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2015 
1,906 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı un
 
150 gram tereyağı
 
2 yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
Kreması için
 
1,5 su bardağı süt
 
1 çay bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı labne peyniri
 
1 paket vanilya
 
700 gram haşlanmış bal kabağı
 
 
Tart hamuru için yumurtayı şekerle iyice çırpın. Daha sonra elinizle içine diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak ama akışkan olmayan bu hamuru yağlanmış kalıpların içlerine paylaştırın. Daha sonra fırında 20 dakika pişirip çıkartın. Kreması için haşlanmış soğumuş balkabağını ezip püre yapın, içine sütü ve labne peynirini ekleyip karıştırın. Pişirdiğiniz turtanın üzerine soğuk olarak gezdirip yaban mersini serin. Kalan hamurlardan kafesler yapın fırına verip 10 dakika pişirin, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Balkabaklı Tart | 
  | 
problem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117832 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2016 
2,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ali Akdemir
 
 
1 tane tart hamuru
 
1 bardak süt
 
6 kaşık pudra şekeri
 
12-13 çorba kaşığı toz şeker
 
3 çorba kaşığı su
 
Tuz
 
12 gram jelatin
 
1 çay kaşığı tarçın
 
350 gram püre haline getirilmiş balkabağı
 
Yarım çay kaşığı hindistancevizi
 
1 bardak kremşanti
 
3 adet yumurta
 
 
Hindistancevizi tuz şeker tarçın su süt bal kabağı ve yumurta sarılarını yüksek sıcaklığa dayanıklı bir kaseye koyun. Jelatini üzerine ekleyin. Kaseyi kaynama sıcaklığında suyun bulunduğu kabın içerisine koyun. Sık sık karıştırarak jelatin eriyinceye kadar pişirin. Kaseyi sudan alıp kenarları sertleşene kadar soğutun. Başka bir kasede yumurta aklarını çırpıp pudra şekerini ilave edin. Bu karışımı kabağın olduğu kaseye ekleyin. Karışımı tart hamurunun içine doldurun ve sertleşinceye kadar dondurun. Üzerini kremşantiyle süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Bal Kabaklı Tart | 
  | 
berat özgün 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125774 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2017 
1,371 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
375 gr un
 
300 gr margarin
 
2 su bardagi toz seker
 
2 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
2 fiske tuz
 
1 yemek kasigi sut
 
100 gr ceviz
 
1 orta boy bal kabagi
 
1 su bardagi kuru bakliyat
 
 
Kabak parçalara ayiri, yıkayıp suyunu süzün. Daha sonra balkabaklarını kaynar su koyduğunuz tencerede pişirin.
 
Un, soğuk haldeki margarin, tuz, toz şekerin yarısı, vanilya, bir bütün yumurta ve bir yumurta akını çukur bir kaba koyun. Artan yumurta sarısını daha sonra kullanmak üzere ayırın. Yağı bıçakla keserek diğer malzemelerle karıştırın. Elinizle kısa bir süre yoğurup top haline getirin. Bir folyaya sarıp serin bir yerde en az bir saat bekletin.
 
Kabakların pişme süresi dolunca buharını serbest bırakmak için tencerenin kapağını açın ve kabakları soğumaya bırakın.
 
Hamurun yarısından biraz fazlasını merdane ile yuvarlak açın. Kelepçeli kalıbı hamurun üzerine oturtup biraz daha büyük bir yuvarak kesin. Hamuru kelepçeli kabın içerisine yerleştirin. Üzerini yağlı kağıt ile döşeyin ve kuru bakliyat ile doldurun. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
 
100 gram cevizi kırın ve küçük küçük kıyın. Soğumuş olan kabakları cevizler ile karıştırmadan önce eliniz ile sıkarak var ise fazla suyunu alın. Eğer kabak yeterince sert ve lezzetli ise su çıkmayacaktır . Ceviz , kalan toz şeker ve kabakları karıştırın.
 
Kalan hamuru merdane ile açın. Çeşitli boydaki yaprakları kalıp olarak kullanarak hamurdan yapraklar kesin yumurta sarısını süt ile karıştırın. Fırça ile yaprakların üzerine sürün.
 
Fırından çıkan yarı pişmiş haldeki tartın üzerine yalı kağıt ve bakliyatları alın. Kabaklı içi üzerine yayın . Hazırlamış olduğunuz yapraklar ile üzerini kapatın. Tekrar fırına koyup 30  45 dakika daha pişirin. Fırından çıktıktan sonra servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
Bal Kabaklı Tart | 
  | 
melda özer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.12.2019 
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147559 
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2019 
677 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Tart hamuru:
 
120 g tam buğday unu
 
1/4 tatlı kaşığı tuz
 
55 g soğuk tereyağı
 
2 çorba kaşığı yağsız süt
 
1 çorba kaşığı (15 g) bal
 
1/2 tatlı kaşığı elma sirkesi
 
1-2 çorba kaşığı kadar buz gibi soğuk su
 
Üzerine serpmek için badem
 
Balkabağı harcı:
 
400 g balkabağı
 
30 g bal
 
100 ml su
 
1 çorba kaşığı mısır nişastası
 
1/2 çay kaşığı tarçın
 
 
Tam buğday unu ve tuzu, küp kesilmiş soğuk tereyağ ile karıştırın. Süt ve balı un karışımına ekleyin. Sonrasında sirke ve soğuk suyu da ilave edin. Hamuru streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
 
Balkabaklı harç: Balkabağını çok az suda, yumuşayana kadar haşlayın. Tarçın ve nişastayı ekleyerek karıştırın. En son balı ekleyerek balkabağını ezin.
 
Fırınınızı önceden 220 derecede ısıtın. 20 cm çapındaki tart kalıbını yağlayın. Tart hamurunu iki yağlı kağıt arasında ince bir şekilde açın. Yağlı tart kalıbına hamuru yerleştirin. Tart tabanına çatalla delikler açın. Balkabaklı harcı kalıba dökün ve isteğe bağlı file badem ya da dövülmüş ceviz ekleyin. Tartın üzerini önce yağlı kağıt, ardından folyoyla kapatın. 220 derecede ısınmış fırında 15 dakika pişirin. Ardından sıcaklığı 190 dereceye düşürüp 15 dakika daha pişirin. Tart üzerindeki folyo ve yağlı kağıdı çıkararak 10-15 dakika daha tart hamurunun rengi değişip, kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Balkabaklı Tart | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151472 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2020 
443 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr yumuşatılmış tereyağı
 
1.5 yemek kaşığı toz şeker
 
250 gr un
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
Yarım çay bardağı su
 
1 yumurta sarısı
 
Balkabağı püresi için
 
300 gr bal kabağı
 
150 gr toz şeker
 
Süslemek için:
 
Ceviz içi
 
Pudra şekeri
 
 
Tart hamuru için oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, un, tuz, su ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabında karıştırıp yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 10 dakika bekletin. Tart kalıplarının içlerini yağlayın. Hamuru ince açıp tart kalıplarının içine yayın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar hafifçe kızarana kadar pişirin. Bal kabağını küçük parçalar şeklinde kesip tencereye alın. Üzerine şekeri ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Püre şeklinde ezip pişmiş tart hamurlarının içine paylaştırın. İri parçalar şeklinde kırılmış ceviz içi ve pudra şekeriyle süsleyip servis yapın.?
 
 
 
  
 | 
Balkabaklı Tart | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169606 
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2023 
324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Dolgu:
 
1 kg bal kabağı
 
0,5 su bardağı toz şeker
 
0,5 su bardağı iri kırılmış ceviz
 
Hamur:
 
2 su bardağı un
 
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
1 tutam tuz
 
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
 
4 - 5 yemek kaşığı soğuk su
 
Bademli karışım:
 
25 g tereyağı
 
0,5 çay bardağı toz şeker
 
1 yemek kaşığı bal
 
2 yemek kaşığı süt
 
2 su bardağı yaprak badem
 
Taban için:
 
0,5 çay bardağı öğütülmüş badem
 
Kalıp:
 
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
 
 
Bal kabağını iri küpler şeklinde kesin. Geniş bir tencereye alıp orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp biraz soğutun ve mutfak robotunda püre haline getirin. Tekrar tencereye alıp üzerine toz şeker ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Cevizi ekleyip karıştırın.
 
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, tuz, tereyağı parçalarını ve soğuk suyu ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
 
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Hamuru buzdolabından çıkarıp biraz bekletin. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 26 cm çapında açın. Açtığınız hamuru unlanmış merdaneye sarın, yavaşça açarak kalıba yerleştirin. Hamuru kalıbın tabanına ve yanlarına 2-3 cm yüksekliğinde olacak şekilde elinizle hafifçe bastırarak yayın. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
 
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını çalıştırmaya devam edin.
 
Tereyağı, toz şeker, bal ve sütü küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp üzerine bademi ekleyin ve karıştırın.
 
Soğuyan tartın tabanına yarım çay bardağı öğütülmüş bademi serpin. Üzerine cevizli bal kabağını yayın. Üzerine hazırladığınız bademleri yayın ve aynı fırın ayarında tekrar pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
 
Tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın ve dilimleyin.
 
 
 
  
 | 
Balkabaklı Tart | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169607 
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2023 
243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Üst malzeme:
 
750 g ayıklanmış bal kabağı
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
2 adet kabuk tarçın
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı ceviz
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
0,5 çay kaşığı toz tarçın
 
Hamur:
 
2,5 su bardağı un
 
150 g oda sıcaklığında tereyağı
 
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
2 yemek kaşığı su
 
 
Bal kabağını iri küpler şeklinde kesin ve geniş bir tencereye alın. Toz şeker, kabuk tarçın ve suyu ilave edip orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alın, suyunun süzülmesi için süzgece alın ve soğumaya bırakın.
 
Ceviz, toz şeker ve tarçını mutfak robotunda öğütün.
 
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tereyağı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve suyu ilave edip yoğurun. Hamuru pişirme kağıdı üzerine alıp merdane ile 35 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp fırın tepsisine alın.
 
Öğüttüğünüz cevizli karışımın yarısını kenarlarda 2 cm boşluk bırakarak hamurun üzerine serpin. Üzerine soğuyan bal kabaklarını sıralayın ve kalan cevizli karışımı serpin. Kenarlardaki hamuru kaldırıp bal kabakların üzerine doğru kapatın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
 
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |