Kısa URL: https://ml.md/lc138955
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2018
750 defa indirildi / yazdırıldı
Anadolujet Magazin
200 gr risotto pirinci
150 gr balkabağı
1 adet küçük boy kuru soğan
1 tutam deniz tuzu
Karabiber
15 gr parmesan peyniri
1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tereyağı
Küçük parçalar hâlinde kestiğiniz bal kabaklarını orta boy bir tencerede tuz, karabiber ilave ederek pişirin. Yumuşayan bal kabaklarını blender yardımıyla püre hâline getirin. Minik küpler şeklinde kestiğiniz kuru soğanı zeytinyağı ile kavurun. Risotto pirincini ilave edip kavurmaya devam edin. Bu işlemin ardından bal kabağı püresini ilave edip 6-8 dakika pişirin. Karışımın üzerine tereyağı, tuz, karabiber ve parmesan peyniri ilave edip tahta kaşıkla karıştırdıktan sonra servise hazır hâle getirin.
200 g risotto pirinci
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1 soğan
100 g bal kabağı püresi
100 g bal kabağı
1 limonun rendelenmiş kabuğu
100 g parmesan peyniri
50 g tereyağı
500 ml sebze suyu
5-6 dal kıyılmış dereotu
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte bir pilav tenceresine alın. Sürekli karıştırarak pirinci kavurun. Sirkeyi ekleyip karıştırmaya devam edin. 5 dakika sonra içine sebze suyu ilave edin. Bal kabağı püresi ile rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. 15 dakika boyunca kavurduktan sonra tereyağını ekleyip hızlıca karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika sonra da rendelenmiş parmesan peynirini ve kıyılmış dereotunu ilave edip harmanlayın. Bekletmeden sıcak servis yapın.