|
Balkabaklı Puding |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169756
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2023
204 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Bal kabaklı karışım:
1 adet bal kabağı
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
10 adet sade petit beurre bisküvi (iri kırılmış)
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
Puding:
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
3,5 su bardağı süt
Üzeri için:
0,5 çay bardağı ince kırılmış ceviz
Bal kabaklarını irice kesip üzerine toz şeker ve suyu ilave edin, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp çatal ile ezerek püre haline getirin. Soğutup kırılmış bisküviler ile cevizleri ilave edin ve karıştırın.
Pudingi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Pudingi, aralara bal kabaklı karışımdan koyarak kaselere paylaştırın.
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve 1-2 saat bekletin. Ceviz ile süsleyerek servis yapın.
|
Balkabaklı Puding |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164129
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2022
273 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo ayıklanmış bal kabağı
2 su bardağına yakın toz şeker
1 paket yulaflı bisküvi
Puding için:
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 kutu krema
Üzeri İçin:
Ceviz içi
Genişçe bir tencereye kabakları dilimleyip, üzerine şekerini döküp, kısık ateşte 45 dakika kadar şerbetini taşırmadan pişiriyoruz.
Suyunu çekip, şerbetiyle kalınca, bir de rengi değişince tatlımız hazır demektir.
Tümü fazla gelebilir, kalanı yine tatlı olarak tüketilir.
Ayırdığımız kadarını biraz şerbetinden de katarak bir ezici yardımıyla ya da çatalla ılıkken eziyoruz.
Bir kenara ayırıyoruz.
Bisküvileri elimizde gelişi güzel ufalayıp kadehlerimizin dibine 1 parmak kadar koyuyoruz.
Şimdi de minik bir tencerede pudingini hazırlayalım. 2 su bardağı süte, 1 yumurtanın sarısı, yarım su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya ile 2 dolu yemek kaşığı nişastayı ekleyip devamlı karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca ocaktan indirip ılınmasını bekliyoruz ve ılınınca 1 kutu kremayı katıp mikserle çırpıyoruz.
Şimdi kadehlere bisküvilerin üzerine pudingimizi kupanın yarısına kadar döküyoruz.
Ardından ılınan kabak püresini de pudingin üzerine kaşıkla ekliyoruz.
Burada kullanılan kabın cam olması görüntü açısından çok önemli. En üstünü ise cevizle taçlandırıyoruz.
Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.
|
Balkabaklı Puding |
|
boylam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2020
Mesajlar: 107 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc153633
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2020
372 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kutu krema
6 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı toz jelatin
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı nişasta
Balkabağı püresi için:
500 gr. balkabağı
2 su bardağı toz şeker
2 adet portakalın suyu
Bir kabın içine süt, nişasta ve jelatini koyup çırpıyoruz.
Bir tencerenin içine kremaları boşaltıp üzerine toz şekeri serpip karıştırıyoruz.
Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayan kremanın içine süt, jelatin ve nişastalı karışımı döküp karıştırmaya devam ediyoruz.
Kaynama noktasına gelip koyulaşana dek pişiriyoruz.
Bal kabağı püresi için; bal kabağını, portakal suyunu ve toz şekeri pişiriyoruz, blenderdan çekiyoruz.
Pudingleri servis kaselerine döküp bir saat buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine bal kabağı püresini ekliyoruz.
|
Balkabaklı Puding |
|
M.Güneş
Aşçı
Kayıt: 21.11.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc103140
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2014
1,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram balkabağı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
Kabakları kalın bir şekilde dilimleyip geniş bir tencereye koyun. Üzerine karanfil ve şeker ekleyip kendi suyuyla pişirin. Muhallebisi için sütü ve şekeri tencereye koyun pişirin. Pirinç unu, nişasta ve vanilyayı katıp koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Derin bir kabın içine pişen muhallebiyi dökün. Balkabaklarını servis kaplarına koyun. Ilıyan muhallebinin üzerine bisküviyi dökün. Muhallebi soğuduktan sonra balkabaklarıyla birlikte kat kat servis kabına alın. Soğuduktan sonra servis edin.
|
|