|
Balkabaklı Muhallebi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118254
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2016
2,325 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dilek Kumaş
½ kg balkabağı
3 adet karanfil
1 su bardağı şeker
2 tane tarçın çubugu
1 fincan üzüm pekmezi
Muhallebi için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı hindistancevizi
2 yemek kaşığı fıstık
Bal kabağını patates dilimi şeklinde doğrayalım. Şekeri, karanfili, tarçın çubuğunu ve pekmezi derin bir kapta püre kıvamına gelinceye dek pişirelim. Çatalla ezelim. Başka bir kapta muhallebiyi hazırlayalım. Göz göz olup koyu bir kıvama gelene kadar karıştıralım. Ocağı kapatınca tereyağını koyalım. Ilınmasını bekleyip mikserle 5 dakika çırpalım. Buzdolabında 4 saat bekletip hindistancevizi ve fıstık ile süslüyoruz.
|
Balkabaklı Muhallebi |
|
sultan gazi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc150115
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2020
445 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı un
2/3 su bardağı şeker
1/2 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı küçük doğranmış balkabağı
2 çorba kaşığı toz şeker
Doğranmış balkabağını küçük bir tencereye alıp toz şekeri üzerine serpin. Ardından kabakların yarısına gelecek kadar su koyup orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayınca fazla suyu varsa süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin. Muhallebiyi pişireceğiniz tencereye unu, pirinç ununu, şekeri koyun. Sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Karışımı orta ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin. Kaynayınca vanilyayı ilave edin ve ateşten alın. Muhallebinin yarısını kaselere paylaştırın. Kalan yarısına balkabağı püresini ilave edip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutup, üzerine dövülmüş ceviz veya fındık serperek servis yapın.
|
Balkabaklı Muhallebi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177543
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2024
125 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Muhallebi için:
5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
2 su bardağı küçük doğranmış bal kabağı
2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için doğranmış bal kabağını küçük bir tencereye alıp toz şekeri üzerine serpin. Ardından kabakların yarısına gelecek kadar su koyup orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayınca fazla suyu varsa süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin. Muhallebiyi pişireceğiniz tencereye unu, nişastayı, şekeri ekleyin. Sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Çırpıcı yardımıyla göz göz olana kadar, karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Muhallebinin yarısını kaselere paylaştırın. Kalan yarısına bal kabağı püresini ilave edip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutup, üzerini dövülmüş ceviz, fındık veya kurutulmuş meyveler serperek servis yapın.
|
|