|
Balkabaklı Kek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc84231
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2012
2,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Klasik Kase
2 Su Bardağı süt
3 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Yemek Kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 Çay Kaşığı karbonat
1,5 Su Bardağı toz şeker
2,5 Su Bardağı un
1 Tatlı Kaşığı toz şeker
2 Yemek Kaşığı kakao
1 Dilim balkabağı
1 Tatlı Kaşığı kakao
Balkabağını az suda haşlayıp robottan geçirip soğumaya bırakın.Yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp kabarana kadar çırpın.Eritilmiş sana yağı,kabak püresini,kakao,portakal rendesi ve karbonat ekleyip iyice çırpın.Un ile kabartma tozunu ilave edip birkaç kez karıştırın.Yağlanmış orta boy fırın tepsisine kek hamurunu dökün.Önceden ısınmış 180 dereceli fırında 35 dakika pişirin.Fırından çıkan kekin her yerini kürdanla delikler açın.Kahve fincanıyla keserek,kekten yuvarlaklar çıkarın.Süt,kakao ve toz şekeri sos tenceresinde karıştırıp bir taşım kaynatın.Sosu servis tabağına aldığınız keklerin üzerinde gezdirin.Kek servise hazırdır.
|
Bal Kabaklı Kek |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc82860
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2012
1,803 defa indirildi / yazdırıldı
|
175 Gr Sana Hamurişi
1 Bardak rondoda çekilmiş ceviz
1 Bardak toz şeker
1 Bardak rondoda çekilmiş kabak tatlısı
1 Bardak süt
1 Paket kabartma tozu – vanilya
3 Adet yumurta
1 Çay Kaşığı tarçın
Tüm malzemeler 3 bardak un ile akışkan ama çok cıvık olmayan bir hamur çırpın. 170 derecede 50 dk pişirin. Piştikten sonra iyice soğuyunca servis edin.
|
Balkabaklı Kek |
|
Hüner Abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc76554
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2012
1,956 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr balkabağı
4 Su Bardağı un
1 Paket vanilya
1 Su Bardağı şeker
1 Paket kabartma tozu
170 Gr Sana Hamurişi
Balkabakları fazla yumuşamadan pişirilir ve soğumaya bırakılır. kek çırpılır ve içine balkabakları eklenerek çatalla karıştırılır ve fırında 175 derecede pişirilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 22.08.2023
|
Balkabaklı Kek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29523
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2008
2,520 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 250 g Sana yağı
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 3 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 250 g balkabağı
- Sosu:
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı
Balkabağını ayıklayıp, üzerine az su ilave ettikten sonra haşlayıp, suyunu süzün.
Derin bir kâsenin içerisinde yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Daha sonra içine oda sıcaklığında yumuşattığınız yağı ilave edip, çırpmaya devam edin.
Bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu, kabartma tozunu ekleyip, karıştırın.
En son olarak içine ezilmiş kabağı, portakal-limon kabuğu rendelerini ilave edip, karıştırın.
Kek harcını Sıvı Sana ile yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında keki 35-40 dak. pişirin.
Kek pişerken, küçük bir tencerede sosu için şekeri; limon ve portakal suyunu kaynatın.
Pişen keki kalıbından çıkarmadan üzerine kürdan yardımı ile delikler açıp, sıcak şerbeti dökün. Sosu çekmesi için 15 dak. bekletin. Keki servis tabağına ters çevirip, bütün cevizler ile süsleyin. Keki dilimleyip, krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin.
|
|