Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Balkabağı Sinkonta (İzmir)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balkabağı Sinkonta (İzmir)

bakiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.11.2011
Mesajlar: 72
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc69829
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2011
2,895 defa indirildi / yazdırıldı




Balkabağı
Sarımsak
Yoğurt
Zeytinyağı
Ekşi

Kabakları doğra, soğanları halka şeklide kes, kuru biberleri salça ve zeytinyağını ekledikten sonra harmanlayarak karıştır. Fırına atarak pişirin. Fırından çıkarınca ister sarımsaklı ekşi yada sarımsakyoğurt sosu ile servis yapılır.


Balkabaklı Sinkonta

nevbahar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.01.2012
Mesajlar: 30
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc71306
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2012
2,721 defa indirildi / yazdırıldı




5 dilim bal kabağı
3 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Kabak soyulur ve doğranır bir tepsiye yerleştirilir. Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsak konur. 1 su bardağı suda eritilmiş salça, zeytinyağı ve kalan su gezdirilir. Tuz serpilir. Tepsinin ağzı yağlı kağıtla kapatılır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saate yakın pişirilir.


ML® Kabak Sinkonta için tıklayın


Balkabağı Sinkonta (İzmir)

abibebek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2015
Mesajlar: 55
Şehir: Maltepe-Çankaya
Kısa URL: https://ml.md/lc113358
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2015
2,223 defa indirildi / yazdırıldı




1 didlim bal kabağı
1 adet soğan
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Balkabağını soyalım ve dilimleyelim. Soğanı temizleyelim ve piyazlık doğrayalım. Isıya dayanıklı bir fırın kabına balkabaklarını dizelim. Üzerine piyazlık soğanları serpiştirelim. Erimiş tereyağı ve baharatları ilave edip kabın üzerini folyo ile kapatalım. 180 C fırında yumuşayana kadar pişirelim. Fırından çıkarttığımız bal kabaklarını sıcaklığı geçince yoğurt, rendelenmiş sarımsak ile buluşturalım. Malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp süsleyelim.



Balkabağı Sinkonta (İzmir)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161061
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2021
385 defa indirildi / yazdırıldı




3 dilim bal kabağı
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tereyağı
7 yemek kaşığı zeytinyağı
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı tane karabiber
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
3 yemek kaşığı yoğurt

Kabakları soyup yıkayın ve orta kalınlıkta dilimleyin.
Soğan ve sarımsakları soyun. Bir tane sarımsağı yoğurt için ayırın. Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsakları da iri iri doğrayın.
Cam fırın tepsisinin altına soğanların yarısını ve sarımsakları ekleyin. Ardından dilimlediğiniz kabakları ekleyin. Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın. En üste kalan sarımsak ve soğanları ekleyin.
1 kaseye 5 yemek kaşığı zeytinyağını, 1,5 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiberi ekleyip karıştırın. Karışımı kabakların üstüne dökün.
Son olarak unu kabakların üstüne serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
1 diş sarımsağı tuz ile dövün. Yoğurdu ekleyip biraz su ekleyerek iyice çırpın.
Bir tavaya kalan zeytinyağını ve tereyağını ekleyin. Pul biber, nane ve karabiber ekleyip kızdırın.
Fırından çıkardığınız kabakları sade yiyebileceğiniz gibi üzerine yoğurt ve nane sosu da ekleyip tüketebilirsiniz.



Balkabağı Sinkonta (İzmir)

kör talih
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.12.2020
Mesajlar: 27
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc155063
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2020
303 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. balkabağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
2 soğan
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Balkabaklarını dilimleyip bir fırın kabına koyuyoruz. Bir kasede zeytinyağı, salça, tuz ve karabiberi karıştırıp bal kabakların üzerine döküp tekrar karıştırıyoruz. Soslanmış bal kabaklarının üzerine soğanları ve sarımsağı doğruyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı ile servis ediyoruz.


Balkabağı Sinkonta (İzmir)

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180392
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2024
17 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 kg balkabağı (soyulmuş ve dilimlenmiş)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet domates (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı su
Üzeri için taze nane veya maydanoz (isteğe bağlı)

İlk olarak, balkabağını temizleyin ve ince uzun dilimler halinde kesin.
Dilimlerin çok kalın olmamasına dikkat edin çünkü kabakların daha hızlı ve homojen bir şekilde pişmesi için bu önemlidir.
Balkabağını dilimledikten sonra bir kenara ayırın.
Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve yağı ısıtın.
İnce ince doğradığınız kuru soğanı tavaya alın ve kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşmeye başladığında, ince dilimlediğiniz sarımsakları ekleyin ve birlikte birkaç dakika daha kavurun.
Soğan ve sarımsak iyice kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesleri ve salçaları ekleyin.
Salçaların çiğ kokusu gidene kadar karıştırarak birkaç dakika pişirin.
Ardından baharatları, tuzu, şekeri ve yarım çay bardağı suyu ekleyerek sosu kıvam alana kadar pişirin.
Hazırladığınız sosu, bir fırın tepsisine dizdiğiniz balkabağı dilimlerinin üzerine dökün.
Kabakların her tarafının sosa bulanmasını sağlamak için sosu güzelce yayın.
Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.
Balkabağınız piştikten sonra fırından çıkartın ve tepsinin üzerindeki folyoyu alın.
Üzerine ince doğranmış taze nane ya da maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.







Balkabağı Sinkonta (İzmir) Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(6 adet Balkabağı Sinkonta (İzmir) 1,470 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort