| 
 
 
 | 
Balkabağı Mücveri | 
  | 
general 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2006 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8405 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2006 
3,512 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram balkabağı
 
2 dal taze adaçayı
 
2 dal taze soğan
 
1 su bardağı un
 
2 adet yumurta
 
1 şişe maden sodası
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
 
Servis için:
 
Sarımsak ve dereotlu yoğurt
 
 
Balkabağını rendeleyin. Taze soğan ve adaçayını ince kıyın. Sırasıyla yumurta, maden sodası, un, tuz ve karabiberi ekleyip, akışkan bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı hafif zeytinyağı ile yağlayın. Mücverleri kaşıkla yuvarlak ve ince şekilde tavaya dökün. Her iki yanını da kızartın. Sarımsak ve dereotu katılmış yoğurt ile servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.12.2021
  
 | 
Balkabağı Mücveri | 
  | 
gurbet gülü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2009 
Mesajlar: 35 Şehir: Bornova-İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37209 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2009 
2,804 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg soyulmuş balkabağı
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
1 diş sarımsak
 
Kıvam için un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Kızartmak için:
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
 
Kabak rendelenir. Üzerine rende soğan, kıyılmış maydanoz, ezilmiş sarımsak, yumurta, tuz ve az miktarda un eklenir. Kızgın yağa kaşıkla dökülür. İki yüzü kızartılır.
  
 | 
Balkabağı Mücveri | 
  | 
Nakip 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100928 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2014 
1,656 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr margarin
 
Yarım kg balkabağı
 
4 adet taze soğan
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığ un
 
1 demet maydanoz
 
1 demet dereotu
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
 
Bütün malzemeler karıştırılarak, mücver harcı elde edilir. Bir tavada sana klasik yağ kızartılır. Mücverler birer yemek kaşığı alınarak, yağda köfte şeklinde kızartılır.
  
 | 
Balkabağı Mücveri | 
  | 
hademe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2019 
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143958 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2019 
675 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
450 gram balkabağı
 
1 adet yumurta
 
Çökelek
 
Yeşil soğan
 
Muskat
 
Yeşillik
 
 
Yeşil soğanı ve yeşillikleri incecik kıyıp, balkabağının tamamını rendeleyin. Bir kapta balkabağı, yeşillikler, yumurta, çökelek ve muskatı karıştırın.
 
Karışımı isterseniz fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin isterseniz de kaşık kaşık alarak tavada kızgın yağda pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Balkabaklı Mücver | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154183 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2020 
396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
3 dilim bal kabağı
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet maydanoz
 
2.5 su bardağı un
 
2 adet yumurta
 
Mısırözü yağı
 
 
Bal kabağını soyuyoruz, irice rendeleyip büyük bir kaba alıyoruz. Kıyılmış dereotu, maydanoz ve yumurtaları ilave ediyoruz. Unu da ilave edip yoğuruyoruz. Elimizle istediğimiz şekli veriyoruz. Kızdırılmış yağda iki tarafını da kızartıyoruz.
  
 | 
Balkabağı Mücveri | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162102 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2021 
357 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta
 
2 yemek kaşığı un
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
 
Bir avuç kıyılmış maydanoz
 
Tuz
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Bal kabağını rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
 
İçine yumurta, un, baharatlar, tuz ve maydanozu ekleyip karıştırın.
 
Geniş bir tavada tavanın dibini kaplayacak kadar yağ kızdırın.
 
Mücver karışımını kızgın yağa kaşık kaşık koyup arkalı önlü kızartın.
 
 
 
  
 | 
Balkabağı Mücveri | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170966 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2023 
301 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Zeytinyağı 3 Çorba Kaşığı
 
Un 6 Çorba Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Galeta Unu 4 Çorba Kaşığı
 
Karabiber 1 Tutam
 
Susam 1 Çorba Kaşığı
 
Ceviz 2 Çorba Kaşığı
 
Soğan 1 Adet
 
Yumurta 3 Adet
 
Balkabagi 250 Gram
 
 
Balkabağını haşladıktan sonra çatalla ezin. İnce kıyılmış soğanı 3 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun ve soğumaya bırakın. Balkabağı, soğan, 1 adet yumurta, un, dövülmüş 2 çorba kaşığı ceviz, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Elinizi una bulayıp bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verin.
 
Diğer tarafta bir kasede galeta unu ve susamı karıştırın. 2 adet yumurtayı ayrı bir kasede çırpın. Hazırladığınız mücverleri önce susamlı karışıma daha sonra yumurtaya bulayın.
 
Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sarmısaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |