Kısa URL: https://ml.md/lc80012
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2012
1,577 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Çorba Kaşığı krema
Yeterince tuz
1 Adet patates
Yeterince karabiber
1 Adet havuç
8 Su Bardağı tavuk suyu
1 Kahve Fincanı kırmızı mercimek
500 gr balkabağı
1 Tutam zencefil
Balkabağının kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Havucu rendeleyin. Patateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Kırmızı mercimeği bol suyla yıkayın. Balkabağı, havuç, patates ve mercimeği geniş bir tencereye alın ve yağda soteleyin. Tavuk suyunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Ocaktan alın. Tuz ve baharatı ilave edip tatlandırın. Blenderla püre haline gelinceye kadar ezip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp servis kaselerine paylaştırın. Kremayla süsleyin. Dilerseniz yanında sarımsaklı ekmekle servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc79196
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2012
1,772 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg balkabağı
3 yemek kaşığı sana mutlu aile
1 soğan
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı doğranmış zencefil
Tuz
Kırmızı pul biber
1 litre sıcak su
1 Paket Üzeri için: Krema
Frenk soğanı
Soğanı küp şeklinde doğrayıp eritilmiş 3 yemek kaşığı sana mutlu ailede pembeleşinceye kadar kavurun. Balkabağının kabuğunu soyup iri küp şeklinde doğrayın ve soğanlara ekleyin. Zerdeçal, tuz, zencefil, pul biberi ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sıcak suyu ekleyip balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı püre haline getirin. Tekrar ocağa alın ve kaynatın. Gerekirse sıcak su ilavesi yapın. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerlerini krema ve frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın.