| 
 | 
| Balkabağı Çorbası | 
|  | Dilek Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.08.2005
 Mesajlar: 72
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1723 Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006
 3,172 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1300 gr balkabağı
 1 su bardağı su
 1 adet soğan
 4 su bardağı süt
 4 yemek kaşığı krema
 2-3 diş karanfil
 Kreton ekmek
 1/2 demet dereotu
 Toz muskat
 Karabiber
 Tuz
 
 Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sütü ve suyu ekleyin. Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın. Ateşten alın, soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirin.  Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.10.2023
 
 
 | 
| Balkabağı Çorbası | 
|  | bıçak sırtı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.12.2007
 Mesajlar: 25
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc20218 Gönderme Tarihi: 25.Arl.2007
 2,772 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 200 gr. temizlenmiş balkabağı
 1 adet soğan
 1 adet pırasa
 3 adet defne yaprağı
 250 ml. tavuk suyu
 Tuz
 Sıvı yağ
 Beyaz biber
 10 gr. süt ve krema karışımı
 
 Soğan ve pırasayı temizleyin bir kap içerisine doğrayın. Doğranan soğan ve pırasaya yağda sote yapın. Ayrı bir yerde balkabağını da doğrayıp sotelenmiş pırasa ve soğanın içine atın. Hepsini tekrar karıştırın ve üzerine tavuk suyu, defne yaprağı, tuz ve biberi ekleyin. Kabak iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alın. Defne yapraklarını ayıklayarak blenderda çekin. Hazırlanan çorbayı süzün ve fincana koyun. Üzerine krema ve süt karışımını dökün. Servise hazırlayın.
 
 
   Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 12.09.2025
 
 
 | 
| Balkabağı Çorbası | 
|  | Son yolcu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.08.2008
 Mesajlar: 110
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc26889 Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
 3,106 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gr balkabağı
 1 adet kuru soğan
 3 kaşık sıvıyağ
 1 kaşık tereyağı
 1 kaşık mısır nişasta
 2 kaşık un
 Yarım demet maydanoz
 1 çay kaşığı karabiber Tuz
 Pulbiber
 2 diş sarımsak
 3 parça piliç etli kemik
 Üzerini süslemek için iri kıyılmış ceviz
 
 Kabaklar soyulur, yıkanır, biraz suyla haşlandıktan sonra süzülerek püre yapılır. Piliç etli kemikler suda haşlanır, kaynayınca köpükleri alınır. Rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, 1 adet defne yaprağı ile 30 dk. kaynatılır. İçinden etli kemikler alınır. Etleri ayrılır, küçük doğranarak bir tabağa alınır. Diğer yandan püre kabak yanmaz tavada 3kaşık sıvıyağ, nişasta ve unla birlikte kavrulur. Kavrulduktan sonra ateşten indirilir, ılık su ilavesi yapılarak tel çırpıcıyla karıştırılır. Boza kıvamına gelince et suyu olan tencereye ilave edilir, karıştırarak 15-20 dk. kaynatılır. Bir tavada 1 kaşık tereyağında ezilmiş sarımsaklar, pulbiber, tuz konur, kavrulur. Ateşten alınınca maydanoz ince ince kıyılır, ilave edilir. Küçük doğranmış piliç etleri çorbaya konur, bir iki taşım kaynatılır, hazırlanan sos, kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. Kaselere konup cevizle süslenerek servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Balkabağı Çorbası | 
|  | Cankat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.04.2009
 Mesajlar: 725
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc35257 Gönderme Tarihi: 09.Nis.2009
 2,907 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 THY Skylife
 
 Malzemesi:
 250 gr balkabağı
 1 adet kuru soğan
 4 yemek kaşığı tereyağ
 2 yemek kaşığı un
 2 yemek kaşığı krema
 1/4 demet dereotu
 2 yemek kaşığı tuz
 1 kahve kaşığı beyaz toz biber
 2 su bardağı et suyu
 
 Hazırlanışı:
 Balkabağının yarısı rendelenip, diğer yarısı küçük küpler şeklinde doğranır. Tencerede tereyağı eritilir ve soğan eklenir. 2-3 dakika karıştırıldıktan sonra kabaklar ilave edilir. Hepsi birlikte 4-5 dakika kadar kavrulur, karışıma un eklenir. Beraber karıştırılarak soğuk süt ve et suyu dökülür, krema, tuz ve biberi eklenir. Bir taşım kaynadıktan sonra köpüğü alınır. 5-6 dakika ağır ateşte kaynatılır. Servis ederken dereotu serpiştirilir.
 
 
 | 
| Balkabağı Çorbası | 
|  | Herhangi biri Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.06.2011
 Mesajlar: 54
 Şehir: Mordoğan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc64767 Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
 2,504 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 400 gr. balkabağı
 1 adet soğan
 3 su bardağı su
 1 çay bardağı krema
 Bir tutam rendelenmiş muskat
 2 çorba kaşığı zeytinyağı
 Yarım demet taze soğan
 Tuz
 
 Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine irice doğranmış balkabağını ve suyu ekleyin. 25 dakika pişirip blender'dan geçirin. Daha sonra üstüne krema, tuz ve muskat ekleyin. Zeytinyağını ayrı bir tavaya alıp ince kıydığınız taze soğanı 2 dakika sote edin. Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
 
 
 | 
| Balkabak Çorbası | 
|  | yorgun adam Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.06.2011
 Mesajlar: 61
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc65084 Gönderme Tarihi: 28.Haz.2011
 3,619 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg. balkabağı
 2 adet havuç
 2 adet kırmızı dolmalık biber
 1 adet soğan
 6 su bardağı et suyu
 1 çay kaşığı toz zencefil
 1 kutu krema
 Pul biber
 
 Doğranmış kabak, havuç, biber ve soğanı et suyuyla birlikte sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Hepsini robottan geçirip püre haline getirin. Zencefil, krema ve kırmızı pul biberi ilave edin. Kaynadıktan iki dakika sonra ateşi kapatın. Küp kesip tereyağında kızartmış olduğunuz ekmeklerle birlikte servis yapın.
 
 
 | 
| BALKABAĞI ÇORBASI | 
|  | İbrahim Hakkı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.08.2011
 Mesajlar: 185
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc67514 Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2011
 2,665 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ebru Omurcalı
 
 1 adet soğan
 3 çorba kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı toz şeker
 1 çay kaşığı muskat
 300 gr. balkabağı
 Tuz
 Karabiber
 6 su bardağı su
 
 Tereyağında küp doğranmış soğanı pembeleştirin. Küp doğranmış balkabağını soğana ekleyin ve soteleyin. Baharatları, toz şekeri ilave edin ve 6 su bardağı su koyun, balkabakları iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender ya da süzgeç yardımıyla pürüzsüz bir kıvama getirin. Servis yaparken kâselerin üzerine birer çorba kaşığı şekersiz krema ilave edin.
 
 
 | 
| Balkabağı Çorbası | 
|  | çaylak2 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.11.2011
 Mesajlar: 50
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc71213 Gönderme Tarihi: 30.Arl.2011
 2,460 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 200 gram bal kabağı
 1 adet soğan
 1 çorba kaşığı tereyağı
 5 su bardağı su
 1 tatlı kaşığı muskat rendesi
 1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 Tencereye küp şeklinde kesilmiş bal kabaklarını koyun. Üzerine irice doğranmış soğanı, suyu, tereyağını ekleyip kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin, robottan geçirin. Malzemelerin iyice ezilmesi gerekiyor. Daha sonra içine baharatları koyun zeytinyağını gezdirin ve servis yapın.
 
 Not: Çok besleyici olan bu çorbayı farklı lezzetleri sevenler için hazırlayabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Balkabağı Çorbası | 
|  | ziver47 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.11.2007
 Mesajlar: 52
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc72746 Gönderme Tarihi: 18.Şub.2012
 2,672 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 300 gram balkabağı
 2 havuç
 1 soğan
 2 çorba kaşığı un
 2 çorba kaşığı tereyağı
 5 su bardağı su
 1 çay kaşığı zerdeçal
 2 çorba kaşığı fıstık
 
 Tencerenin içine küp doğranmış balkabaklarını, doğanı ve havucu yerleştirin. Üzerine su ekleyip havuçlar pişene kadar 20 dakika pişirin. Bu karışımı mutfak robotundan geçirin. Tencerede tereyağını eritip un ekleyerek 2 dakika kavurun. Ezilmiş karışımı da üzerine döküp 5 dakika kaynatın. Zerdeçal, tuz ve kavrulmuş fıstık ekleyip servis yapın. İsterseniz 2 çorba kaşığı çiğ krema ekleyip daha değişik bir lezzet elde edebilirsiniz.
 
 
 | 
| Bal Kabağı Çorbası | 
|  | Huriye Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.04.2007
 Mesajlar: 26
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc76574 Gönderme Tarihi: 07.Haz.2012
 2,413 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Bal kabağı ( 500 gram)
 Un (3 çorba kaşığı)
 Margarin ya da sıvıyağ (2 çorba kaşığı margarin ya da yarım çay bardağı sıvıyağ)
 Soğan (1 adet ufak boy ince doğranmış)
 6 su bardağı sıcak su
 Tuz (1 tatlı kaşığı)
 Karabiber (1 çay kaşığı)
 Terbiyesi için:
 Limon, (yarım limon sıkılmış)
 Yumurta Sarısı (1 adet)
 Un (2 çorba kaşığı)
 Soğuksu (1 su bardağı)
 
 Kabakları küçük küçük zar halinde doğrayın.
 Tencerede sıvıyağ ya da margarini yanmamasma dikkat ederek kızdırın. Ufak boy ince doğranmış 1 adet soğanı ilave edin. Soğanlar pembeleşince doğradığınız kabakları da tencereye ekleyerek karıştırın.
 Kabaklar suyunu salıp çekinceye kadar karıştırın. Kabaklar 1-2 dakika sonra tamamen suyunu çekince üzerine 2 çorba kaşığı un ekleyin ve un kavrulana kadar 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edin.
 Bu kavurma işlemi bitince, tencereye 6 su bardağı sıcak su ilave edin ve kaynamasını sağlayın.
 Çorba kaynarken ayrı bir kapta terbiyesini hazırlamak için bir bardak soğuk su, 1 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un ve yarım limon suyunu iyice çırpıcı ile karıştırıp kaynamakta olan çorbanın üzerine azar azar karıştırarak ekleyin.
 Burada terbiyenin topaklanmamasına dikkat edin. Bunun için de gerek terbiyeyi dökerken gerek döktükten sonra, çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Terbiyeden sonra üzerine bir çorba ya da tatlı kaşığı (tercihinize göre) tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatıp çorbanızı sıcak servis yapın. Dilerseniz servis tabağmdaki çorbanın üzerine kızdırılmış yağ ve pulbiber serpebilirsiniz.
 
 Not: Çorba için seçeceğiniz kabakların sert olmasına dikkat edin. Yumuşak kabak gerek kötü renk vermesi bakımından gerekse suda dağılacağından iyi sonuç vermez.
 
 
 | 
| Balkabağı Çorbası | 
|  | Zennube Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.01.2010
 Mesajlar: 33
 Şehir: Kilis
 | Kısa URL: https://ml.md/lc83240 Gönderme Tarihi: 14.Kas.2012
 2,350 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 300 gr. balkabağı
 2 adet havuç
 1 adet soğan
 2 çorba kaşığı un
 2 çorba kaşığı tereyağı
 5 su bardağı su
 Üzerine:
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
 Doğranmış balkabaklarını, soğanı ve havucu, üzerine suyu ekleyip 20 dakika pişirin ve mutfak robotundan geçirin. Tencerede tereyağını eritip unu ekleyerek iki dakika kavurun. Ezilmiş karışımı ekleyip beş dakika kaynatın. Tereyağında yakılmış pul biber döküp servis yapın.
 
 
 | 
| Balkabağı Çorbası | 
|  | Gülsümm Aşçı
 
  
 Kayıt: 22.01.2011
 Mesajlar: 14
 Şehir: Trabzon
 | Kısa URL: https://ml.md/lc83501 Gönderme Tarihi: 20.Kas.2012
 2,224 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gr balkabağı
 1 adet soğan
 1 adet havuç
 1 adet patates
 1 çorba kaşığı tereyağı
 2 çorba kaşığı zeytinyağı
 1 kase labne peyniri
 
 Öncelikle balkabaklarını dilimleyip fırın kabının içine alın. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar közleyip çıkartın ve püre haline getirin. Bu arada tencerede havuç, patates ve soğanı 5 su bardağı suyla iyice haşlayın. Sebzeleri irice doğramanız yeterli çünkü sonra püre yapılacak. Pişen sebzelerin içine püre kabakları da atın ve hepsini birlikte blendırdan geçirin. İçine tereyağını ekleyip 3 dakika daha kaynatıp servis tabaklarına alın. Labne peynirle servis yapın.
 
 
 | 
| Balkabağı Çorbası | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc92438 Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2013
 2,323 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gram balkabağı
 1'er adet soğan ve havuç
 6 çorba kaşığı sıvıyağ
 1 diş sarımsak
 Dört buçuk su bardağı su
 Yarım çay kaşığı zerdeçal
 4 çorba kaşığı un
 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 2 dal dereotu
 Tuz
 
 Balkabağı, soğan ve havucu temizleyip, küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağın yarısını bir tencereye alıp soğan, havuç ve ince kıyılmış sarımsağı kavurun. Üzerine kabağı ilave edin. 5 dakika kavurduktan sonra su, zerdeçal ve tuz ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayana dek pişirin. Daha sonra tenceredeki sebzeleri bir kaşıkla bastırarak ezin. Kalan sıvıyağı küçük bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine unu ekleyip rengi dönene dek kavurun ve hızlı bir şekilde karıştırarak ocaktaki tencereye ilave edin. 10 dakika daha kaynatın. Ilındıktan sonra süzgeçten geçirin. Kavrulmuş dolmalık fıstık ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 | 
| Bal Kabağı Çorbası | 
|  | alaylı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.12.2013
 Mesajlar: 25
 Şehir: Sivas
 | Kısa URL: https://ml.md/lc94705 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2013
 2,099 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gr bal kabağı
 3 çorba kaşığı un
 2 çorba kaşığı margarin
 1 adet soğan
 6 su bardağı sıcak su
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 Yarım limon
 1 adet yumurta sarısı
 1 su bardağı soğuk su
 
 Kabakları küçük küçük zar halinde doğrayın..
 Tencerede margarini yanmamasına dikkat ederek kızdırın. Ufak boy ince doğranmış 1 adet soğanı ilave edin. Soğanlar pembeleşince doğradığınız kabakları da tencereye ekleyerek karıştırın..
 Kabaklar suyunu salıp çekinceye kadar karıştırın. Kabaklar 1-2 dakika sonra tamamen suyunu çekince üzerine 2 çorba kaşığı un ekleyin ve un kavrulana kadar 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edin..
 Bu kavurma işlemi bitince, tencereye 6 su bardağı sıcak su ilave edin ve kaynamasını sağlayın..
 Çorba kaynarken ayrı bir kapta terbiyesini hazırlamak için bir bardak soğuk su, 1 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un ve yarım limon suyunu iyice çırpıcı ile karıştırıp kaynamakta olan çorbanın üzerine azar azar karıştırarak ekleyin.. Burada terbiyenin topaklanmamasına dikkat edin. Bunun için de gerek terbiyeyi dökerken gerek döktükten sonra, çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Terbiyeden sonra üzerine bir çorba ya da tatlı kaşığı (tercihinize göre) tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatıp çorbanızı sıcak servis yapın. Dilerseniz servis tabağındaki çorbanın üzerine kızdırılmış yağ ve pulbiber serpebilirsiniz.
 
 
 | 
| Balkabağı Çorbası | 
|  | Ersun Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2014
 Mesajlar: 25
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc100629 Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2014
 1,746 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 40 gram tereyağı
 1 adet büyük boy soğan
 1.5 kilo balkabağı
 600 gram patates (iri doğranmış)
 1.5 litre piliç suyu (kaynar)
 125 ml krema
 
 Soğanları, ısıtılmış tereyağında karıştırarak yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika soteleyin. Kabak ve patatesleri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha pişirin. Piliç suyunu katın, kaynatın. Ateşi kısın. Ara ara karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar robottan geçirin. Kremayı katın. Hafifçe karıştırıp kaynatın. Üzerine biraz daha krema gezdirin veya taze soğanın yeşil kısımlarını çok ince kıyıp üzerine serpin. Servis yapın.
 
 
 | 
| Balkabağı Çorbası | 
|  | Nesli Han Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.11.2014
 Mesajlar: 28
 Şehir: Bolu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc103069 Gönderme Tarihi: 19.Kas.2014
 1,854 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 büyük dilim balkabağı
 3 çorba kaşığı sıvıyağ
 1 adet soğan
 1 su bardağı süt
 2 çorba kaşığı tereyağı
 2 çorba kaşığı un
 1 tutam dereotu
 Tuz ve su
 
 Soğanları yemeklik doğrayın. Balkabağını da küp şeklinde doğrayın ve ikisini sıvı yağla sote edip üzerine suyunu verin, kabakları yumuşayana dek pişirin. Kabaklar pişince mikserden geçirip püre yapın. Tencerede tereyağı, un ve sütü sos gibi pişirip sıcak su ve kabaklı karışımı ekleyip tuzunu verin bir taşım kaynatıp dereotu ekleyin. Sıcak olarak ikram edin.
 
 
  
 
 | 
| Balkabağı Çorbası | 
|  | şahbaz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.02.2015
 Mesajlar: 71
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc106682 Gönderme Tarihi: 09.Nis.2015
 2,169 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg (2 bardak civarı) bal kabağı
 1 orta boy soğan
 3 çorba kaşığı zeytinyağı
 2 adet havuç (isteğe göre)
 600 ml (2 bardak) havuç suyu ya da tavuk suyu
 50 ml krema (ya da 2 bardak süt)
 40 gr rendelenmiş parmesan (tercihe bağlı)
 Tuz
 Karabiber
 Tercihinize göre tarçın
 
 Balkabağı, soğan ve havuç orta boy küpler halinde kesilir. Derin bir tencereye zeytinyağı ile birlikte konur. Orta ateşte karıştırarak 10 dakika kadar pişirilir. Havuç suyu ya da sadece su eklenir ve altı kısılır, bu sırada tuz ve karabiber eklenir. Balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirilir. Parmesan ve krema ekleyip karıştırmaya devam edilir. Dilerseniz krema ve parmesan yerine 2 bardak süt ekleyebilirsiniz. Blendırdan geçirdikten sonra çorba hazır. Üzerine parmesan peynir ya da tarçınla servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Balkabağı Çorbası | 
|  | abi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.10.2016
 Mesajlar: 62
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc120807 Gönderme Tarihi: 06.Kas.2016
 1,465 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Eyüp Sevinç
 
 ½ kg balkabağı
 2 adet havuç
 1 adet patates
 1 adet soğan
 1 paket krema
 3 litre su
 Tuz
 Karabiber
 
 Kabağı, havucu ve patatesi soyup, dilimleyin. Düdüklü tencereye dilimlediğiniz sebzeleri ve dörde böldüğünüz soğanı koyun. Yaklaşık 3litre kadar da su ilave edip, 15 dakika düdüklü tencerede pişirin. Daha sonra çorbanızı blenderdan geçirin. Tuzu, karabiberi ve kremayı ekleyin. Çorbanız kaynayınca ocaktan alıp, sıcak servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Balkabağı Çorbası | 
|  | tigin Aşçı
 
  
 Kayıt: 28.11.2016
 Mesajlar: 16
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc121548 Gönderme Tarihi: 07.Arl.2016
 1,458 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 THY Skylife
 
 500 gram balkabağı, orta büyüklükte küp kesilmiş
 ½ çay bardağı zeytinyağı
 1 adet kuru soğan, dört eşit parçaya bölünmüş
 4 diş sarımsak
 Aldığı kadar su
 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
 2 çorba kaşığı tereyağı
 Kırmızı pul biber
 Tuz
 Karabiber
 
 Zeytinyağını derin bir tencerede ısıtın. Balkabakları, soğan ve sarımsağı ekleyip 5 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar su ilave edip balkabakları yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp püre hâline getirin. Yoğurdu ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tekrar ocağa alıp kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ayrı bir küçük sos tenceresinde tereyağı ve pul biberi yüksek ateşte köpürtün. Yağ karışımını çorbaya ilave edip karıştırın. Ocaktan alın. Çam fıstığı ve maydanozla süsleyip sıcak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Balkabağı Çorbası | 
|  | kazak Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.01.2018
 Mesajlar: 24
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc131276 Gönderme Tarihi: 18.Oca.2018
 1,497 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://annevebebek.gov.tr
 
 400 6r Bal Kabağı
 1 Çay bardağı Krema
 1 Adet Kuru Soğan
 1 Tutam Rendelenmiş Muskat
 3 Su bardağı Su
 Yarım Demet Taze Soğan
 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
 
 Soğanı yemeklik doğrayıp. Üzerine doğranmış balkabağını ve suyu ekleyin.
 25 dakika pişirip çırpın.
 Daha sonra; krema, tuz ve bir tutam rendelenmiş muskat ekleyin.
 Son olarakta; zeytinyağını ayn bir tavaya alıp, ince kıydığınız taze soğanı, 2 dakika sote edin.
 Sotelenen taze soğanı da, çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |