| 
 
| 
 
 
 | 
 
Balıklı Pilav | 
 
  | 
Dilek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2005 
Mesajlar: 72 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1721 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006 
6,337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 tatlı kaşığı un
 
2 adet küçük mezgit balığı
 
Yeterli miktarda maydanoz
 
2 baş soğan
 
3/4 bardak pirinç
 
Defne yaprağı
 
100 gr tereyağı
 
1 tane kofana balığının kuyruk tarafı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pirinci tuzlu suda haşlayın. Pirinç suyunu çekince ateşten alıp soğuk suda yıkayın ve süzün. Bir kenarda bekletin. Bir küçük soğanı tam daire şeklinde halka halka doğrayın. Bir tencerede temizlenmiş balığı (kofana), soğanı, defne yaprağını, maydanoz saplarını üstüne kadar su ilave edilerek pişirin. Geri kalan soğanları kuşbaşı doğrayın. Bir tencerede tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Bir tatlı kaşığı un ilave edin. Devamlı karıştırarak 5 dakika bütünleştirin. Haşlanan kofananın deri ve kılçıklarını temizleyin. Kuyruğunu kesip, top etlerini bir kenara ayırın. Aynı suda mezgit balığını da haşlayıp, onun da deri ve kılçıklarını temizleyin. Unla meyalenen soğanların üzerine, haşlanan pirinç döküp, karıştırın. Önce kofana balığının etlerini ilave edip hafif ateşte bütünleştirin. Sonra mezgit balığının etlerini karıştırın.Tuz ve karabiber ilave edip bir süre karıştırarak, balık etleriyle pirinç ve meyaneli soğanı bütünleştirin. Yaprak yaprak koparılmış maydanozlarla pilavı süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
Balıklı Pilav | 
 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182151 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2025 
142 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
Yarım kg ayıklanmış beyaz etli balık
 
1-2 adet domates
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 adet soğan
 
4 su bardağı su
 
Tuz, karabiber
 
 
Zeytinyağını tencereye alın.
 
İnce kıyılmış soğanı ekleyin.
 
Pembeleşmeden kavurun.
 
Kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarılmış ve fındık iriliğinde
 
doğranmış domatesleri ekleyin.
 
Bir-iki karıştırın.
 
Temizlenmiş balık parçalarını da tencereye atın.
 
Bir-iki defa karıştırın.
 
4 su bardağı su ekleyin.
 
Tuz, karabiber ilave edin.
 
Su kaynayınca, ıslatılmış pirinci koyun. Pilavı pişirin.
 
Dinlendirip servis yapın.
 
 
Not: Dilerseniz üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık da ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Balıklı Pilav Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |