Kısa URL: https://ml.md/lc136653
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2018
826 defa indirildi / yazdırıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
1/2 kg balık
1/2 demet pazı
1 adet soğan (ince doğranmış)
1 kahve fincanı pirinç
3-4 sap maydanoz (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Balıklar ayıklanır, baş ve kılçıkları atılır, ufak parçalar halinde doğranır.
Pazılar kaynar suya daldırılarak yumuşatılır.
Sıvı yağ dışındaki tüm malzeme karıştırılarak pazı yapraklarına sarılır.
Dolmalar tencereye dizilerek üzerine sıvı yağ ve yapışmaması için biraz su konulur. Kısık ateşte pişirilir.
Not: İstenirse dolma harcına ve/veya dolmaların üzerine salça karıştırılabilir. Bu yemek balık olarak hamsi ve pazı yerine karalahana kullanılarak ta hazırlanmaktadır.
Kısa URL: https://ml.md/lc69382
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2011
3,936 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr mantar
300 gr levrek
250 gr kuru soğan
200 gr taze kaşar
4 ad. Pazı yaprak
2 çorba çam fıstığı
tuz,karabiber
Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatın. Pazı yapraklarını 5 dakika kaynatıp hemen soğuk suyun içine alın ki renkleri yeşil kalsın. Tavada az yağda rendelenmiş soğanı kavurun. Üzerine kıyılmış mantarı, fileto doğranmış balık etini koyup 5 dakika daha kavurun. Çam fıstığını ve kaşar peyniri de üzerine koyup ocaktan alın. Bu malzemeleri haşlanmış pazı yaprağına sararak fırın kabına dizin. Üzerine çok az su koyup 200 derecedeki fırında 15 pişirin. Sıcak servis yapın.