|
Balıklı Pad Thai |
|
Can Kanca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc153185
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2020
284 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram Rice Noodle
250 gr. ayıklanmış kuşbaşı doğranmış beyaz etli balık
50 gram Soya Filizi
20 gram Yer Fıstığı
2 diş Sarımsak
1 Yumurta
2 dal Taze Soğan
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı Esmer Şeker
5 ml Balık Sos
30 ml Soya Sos
1 ufak Tamarin
1 Misket Limonu
Rice noodleı derin bir kaseye alın ve üzerine kaynar su döküp yumuşamaya bırakın.
Tamarini bir kaseye alın ve çatalla ezin.
İçerisine esmer şekeri, soya sosunu ve balık sosu da ilave edin ve karıştırın.
Büyük bir tavayı ocağa alın ve altını açın.
Yağı tavaya alın.
Yağ kızınca, taze soğanın beyaz kısımlarını ve sarımsakları tavada 2 dakika soteleyin.
İçerisine yer fıstığını ekleyin ve biraz daha daha soteleyin.
Balıkları ekleyin, balıklar pişene kadar 4-5 dakika daha soteleyin.
Soya filizini de ekleyip malzemeleri karıştırın.
Suyunu süzdüğünüz noodleları da ekleyin ve biraz daha karıştırın.
Hazırladığınız sosu ilave edin ve biraz daha karıştırın.
Tavanın kenarında boşluk bırakın ve yumurtayı tavanın köşesine alıp pişirin.
Yumurta pişince, tavadaki diğer malzemeler ile karıştırın.
|
Balıklı Pad Thai |
|
Berktay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2014
Mesajlar: 33 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130139
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2017
1,226 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
500 gram balık (ayıklanmış ve haşlanmış)
500 gram pirinç eriştesi
4 yemek kaşığı sıvı yağ
½ su bardağı kaju fıstığı (küçük parçalara ayrılmış)
2 sap taze soğan (ince doğranmış)
3-4 diş sarımsak (ince doğranmış)
2 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı balık sosu
2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
½ çay kaşığı toz kırmızı biber
½ çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
1 su bardağı soya filizi
Limon dilimleri
Erişteleri kaynar olmayan sıcak suda 10-15 dakika kadar bekletin.
Kızgın vok tavaya sıvı yağı koyun.
Kaju fıstıklarını ekleyerek hafifçe kavurun ve tavadan alın.
Yüksek ateşteki vok tavaya sarımsağı ve soğanı ekleyerek kavurduktan sonra, sudan çıkardığınız erişteleri tavaya alın.
Üzerine şekeri, balık sosunu, sirkeyi, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin.
Tavanın içindeki malzemeleri hafifçe kenara alarak yumurtayı kırın, karıştırın.
Daha sonra balık parçalarını ekleyin, yüksek ateşte karıştırın.
Üzerine soya filizlerini koyun. 2 dakika sonra ateşten alın.
Üzerine kavrulmuş fıstıkları ve limon dilimlerini ekleyerek servis edin.
|
|