Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Balıkesir Yemekleri > Balıkesir Mantısı (1 adet - 106,660 defa bakıldı)

Balıkesir Mantısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balıkesir Mantısı

çayır
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.02.2017
Mesajlar: 29
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc123532
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2017
1,287 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Hamuru için;
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

Tavuk göğüsleri düdüklü tencerede biraz tuz ve karabiber ile haşlanır, kemiklerinden ayrılarak küçük parçalara didiklenir.
Un ve tuzla birlikte orta sertlikte bir hamur hazırlanır, biraz dindendirilir.
Dinlenen hamurdan, oklava ile düzgün bir yufka açılır, 2 santim eninde ve boyunda karelere kesilir.
Hamur karelerinin içi boş olarak dört köşesinden büzülerek kapatılır. Bu şekilde biraz bekletilerek kuruması sağlanır.
Bir tencerede hazırlanan mantılar haşlanır, süzülür sudan geçirilir.
Bir tencereye haşlanan tavuğun suyu, tereyağı ve salça eklenir, ateşte biraz karıştırılır.
Üzerine didiklenmiş tavuk etleri ve haşlanmış mantılar eklenir, bir süre daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapılır.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 03.03.2017






Balıkesir Mantısı Tarifleri Balıkesir Yemekleri



(1 adet Balıkesir Mantısı 106,660 defa bakıldı)

1

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort