|
|
Balık Tabağı |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1095
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2006
6,712 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme (4 Kişilik):
200 gr. Kalkan balığı,
200 gr. Levrek,
200 gr. Taze Somon balığı,
200 gr. Kalamar,
1 ad. Patates,
1 ad. Havuç,
1 ad. Kabak,
40 gr. Karnabahar,
40 gr. Mantar,
1 ad. Kuru soğan (ince doğranmış),
4 diş Sarımsak (ince doğranmış),
2 ad. Domates,
20 gr. Tereyağı,
200 gr. Milföy hamuru,
2 ad. Yumurta sarısı,
1 bardak Balık suyu,
Tuz,
Karabiber,
Ayçiçek yağı,
Maydanoz sapları.
Tarif:
Balıklar kömür ızgarasında pişirilir. Kalamar yağda kızartılır. Tereyağı eritilip, sırası ile kuru soğan, sarımsak, domates sote yapılır. Balık suyu ilave edilip, 10 dk. kaynatılır. Süzülerek tuz, biber ilave edilir. Bu sos, balıkların altına ayna olarak konur. Sebzeler haşlanır ve sote edilerek, balıkların yanında garnitür olarak süslenir. Milföy hamuru ağ gibi kesilip, üstüne yumurta sarısı sürülür. Derin bir kaba konarak fırında pişirilip, kapak gibi şekil verdirilir. Servis yaparken tabağın üzerine örtülerek kapak yapılır.
|
Balık Tabağı |
|
Beki
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc101217
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2014
2,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet bütün balık
4 adet domates
2 çorba kaşığı mayonez
2 adet haşlanmış patates
2 adet limon
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet defneyaprağı
Öncelikle balıkları temizleyip üzerine tuz serpin ve zeytinyağıyla tatlandırın. Temizlenmiş iç kısmına soğan dilimleri, limon dilimleri ve defneyaprağı koyup ızgarada iki yüzünü de pişirin. Balıklar pişerken servis tabağına koyacağımız domateslerin içlerini oyun. Patatesleri ezin. Mayonezle karıştırın ve domateslerin içlerine doldurup ızgara yapılmış balıkların yanında servis yapın.
|
|
Balık Tabağı Tarifleri Zargana Tarifleri
|
|