|
|
Balık Suyuna Pilav |
|
yeni nefes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2016
Mesajlar: 37 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc136624
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2018
709 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan (ince doğranmış)
2-3 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 adet kırmızı biber (ince doğranmış)
1 adet domates (ince doğranmış)
10-12 adet mantar(doğranmış)
1 adet tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
Yarım su bardağı bezelye (haşlanmış)
4-4,5 su bardağı balık suyu
Bir tutam safran
Tuz
Karabiber
Zeytinyağında soğan, sarımsak, kırmızı biber yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Bunlar yumuşadığında domates eklenir ve bunlar da yumuşayana dek pişirilir.
Balık suyu buna ilave edilir, su kaynayınca pirinç, safran, karabiber ve tuz buna eklenir ve pilav kısık ateşte pişirilir.
Bir tavada tavuk sote edilir, pişmesine yakın mantar eklenir.
Bunlar piştiğinde bezelyelerle birlikte pilava ilave edilir.
Pilav 10-15 dakika kadar demlendirilir ve sıcak olarak servis edilir.
|
Balık Suyuna Pilav |
|
keskin sirke
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc53915
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2010
3,164 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak pirinci birkaç su yıkayıp süzünüz. Tencereye 4 bardak balık suyu, biraz tuz koyup orta ateşe oturtunuz. Kaynamaya başlayınca pirinci salınız, hemen karıştırıp kapayınız. Yeteri kadar tereyağını tavada kızdırınız, suyunu çekip pilâvın üstü delik deşik olunca, tencereyi hafif ateşe alınız. Tavadaki yağı kızgın kızgın üzerine dökünüz. Hemen kapayıp 15 dakika hafif hafif kaynattıktan sonra kaşığın sapı ile karıştırınız, kapayıp bırakınız.
Not: Fazla yağlı balık sularında pişirilecek olan pilavların üzerlerine haşlanacak yağlar karar olup pilavların ağır olmamasına dikkat etmek gerekir.
|
|
Balık Suyuna Pilav Tarifleri Pilavlar
|
|