|
Balık Köfteleri |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1594 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179986
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2024
99 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr levrek veya çipura eti, ufak doğranmış
1 adet soğan, doğranmış
50 gr İçim Kaşar Peyniri
3 dilim tam buğday ekmeği, dilimlenmiş
1 tutam limon kabuğu rendesi
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz, doğranmış
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
Ekmek dilimlerinin üzerine zeytinyağı gezdirin ve 160 derece önceden ısıtılmış fırına verin. Bir diş sarımsağı ekmeklerin üstüne sürün ve ekmekleri bıçakla doğrayın. Balık fileto parçalarını mutfak robotundan geçirin.
İçim Kaşar Peynirini çok ince ve küçük rendeleyin. Tüm malzemeleri birbirine iyice karıştırın. Bir tutam tuz, karabiber, maydanoz, bir tutam limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın. Malzemeleri yoğurun. Karışımı 12 eşit parçaya bölün ve şekil verin. 2 dakika daha pişirerek suyunu çektirin. Ocağı söndürün.
Sebzeleri tavadan alın. Aynı tavaya biraz daha zeytinyağı koyun ve hazırladığınız köfteleri pişirin. Parçalanmamaları için nazikçe çevirerek 4-5 dakika kızartın. Sıcak servis edin.
|
Balık Köftesi |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48233
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2010
1,976 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu Kalbim Ton Balığı
2 adet patates
1 adet limon
2-3 dal maydanoz
2-3 dal dereotu
Tuz
Karabiber
Ton balığının yağını süzün. Haşlanmış patates, tuz, karabiber ve 1 limonun suyunu ilave ederek mutfak robotunda püre haline getirin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince kıyın. Geniş bir kasede yeşillikler ile balıklı püreyi yoğurup yuvarlak ve yassı köfteler halinde şekillendirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25–30 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|