| 
 
 
 | 
Balık Güveci | 
  | 
berke81 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 29.05.2008 
Mesajlar: 15 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24154 
Gönderme Tarihi: 29.May.2008 
7,894 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
1 kg. balık filetosu
 
1 çorba kaşığı kahvaltılık tereyağı
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı domates salçası, ya da 2 adet domates
 
1 adet patates
 
1 defne yaprağı
 
1 çorba kaşığı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ateşe dayanıklı cam, toprak, ya da seramik bir kaba dilimlenmiş filetoları yerleştirip tuz ve karabiber serpin. Üzerine limon suyu gezdirip tereyağı koyun. Hafif ateşte, 15 dakika hiç su koymadan pişirin.
 
Bir tavaya margarinle soğanı koyup öldürün. Daha sonra üzerine sulandırılmış domates salçası, ya da domates rendesini koyun, patatesi rendeleyerek ilave edip, bir defne yaprağı ve un atarak 10-15 dakika yine susuz kaynatın. Üzerine 2 bardak kaynar su koyup tuz ve karabiber serpin ve sebzeler iyice ezilinceye kadar pişirin.
 
İnce tel süzgeçten geçirerek kaptaki balıkların üzerine dökün ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
 
 
Not: Balık güveci yaparken, filetolara ayrılmış levrek, torik, palamut, kılıç ya da mercan kullanabilirsiniz.
  
 | 
Balık Güveci | 
  | 
Aycan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1067 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2006 
2,838 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. balık
 
4 baş soğan
 
1 kaşık yağ
 
1 fincan sirke
 
tuz
 
3 defne yaprağı
 
 
Alınan balık küçükse bütün olarak, büyükse dilimlenmiş olarak kullanılır. Balıkları temizleyin. Soğanı doğrayıp 1 kaşık yağda pembeleştirin. Yarısını güvecin ya da alüminyum bir tencerenin dibine döşeyin, üzerine balıkları yerleştirin. Soğanın diğer yarısını da balıkların üzerine döşeyin, 1 fincan sirke, su ilave ederek orta hararetli fırında pişirin. Fazla soğutmadan sofraya getirin.
  
 | 
Balık Güveci | 
  | 
marifet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2008 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25643 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2008 
2,783 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet palamut
 
2 adet iri kuru soğan
 
3 adet domates
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Balıklar yıkanır, yan yana bir toprak güvece sıralanır. Üzerine halka şeklinde doğranmış soğan, domates serpilir. Tuz atılır, zeytinyağı gezdirilir. Kapağı kapatılır. Kısı ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.
  
 | 
Balık Güveç | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184583 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2025 
43 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram beyaz etli balık (ayıklanmış, kuşbaşı doğranmış)
 
1 adet küçük boy soğan
 
Birkaç diş sarmısak
 
2’şer adet sivri biber ve domates
 
Zeytinyağı
 
Sirke
 
Tuz, pulbiber, karabiber
 
Rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Doğranmış balıkları sirkeli ve tuzlu suda haşlayıp süzün.
 
Çok az zeytinyağında ince kıyılmış soğanı kavurun.
 
Üzerine ince doğranmış sebzeleri ekleyin.
 
1-2 dakika çevirip, balıkları, tuz, pulbiber ve karabiberi ekleyin.
 
Şöyle bir çevirip, güveç kabına dökün.
 
Orta ısılı fırında 5 dakika tutup, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
 
Tekrar fırına verip, peynir kızarınca kabı fırından alın.
 
Sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |