| 
 
 
 | 
BALIK DOLMASI | 
  | 
Yurdaer 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.02.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47385 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2010 
3,032 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg balık
 
3 fincan zeytinyağı
 
2 fincan irmik
 
1 demet maydanoz
 
5 yumurta
 
İç Malzamesi:
 
6 dilim ekmek (bayat)
 
1 soğan
 
2 sap kereviz
 
kekik
 
tuz
 
limon
 
dereotu
 
karabiber
 
şeker
 
50 gr fıstık
 
 
Balıkların içleri, yanları patlamadan temizlenir ve iyice yıkanır. İki elin parmakları arasında mıncıklanarak kemiğinden eti ayrılır. Kemik, kuyruğundan iki tarafa kıvrılarak kırılır. Boynundan da kırılarak, dikkatle kemik kılçıklarla birlikte çıkarılır ve tekrar iki elin parmakları arasında etler boşaltılır. Soğanlar soyularak ince daire şeklinde kesilir ve yağın yarısında koyu pembe oluncaya kadar kavrulur. Kıyılmış balık etleri ilâve edilerek etler pişinceye kadar karıştırılır. Hafif pembeleştirilmiş ve yıkanmış üzümler atılarak ateşten indirilir.
 
Tuz, tarçın, karabiber ve şeker ilâvesiyle karıştırılıp, soğumağa bırakılır. Sonra balıkların içine doldurulacak una yumurtaya, irmiğe bulanıp zeytinyağında kızartılır.
  
 | 
BALIK DOLMASI | 
  | 
ZerrinS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Ege | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26788 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2008 
2,882 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEME:
 
2 kilo uskumru
 
10 adet iri soğan
 
1 bardak zeytinyağı
 
2 bardak galeta tozu
 
2 bardak un
 
8 adet yumurta
 
fıstık
 
üzüm
 
tarçın
 
tuz
 
yenibahar
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Balıkların içi temizlenir. Biraz eti yumuşatıldıktan sonra başının altından ve kuyruğunun ucundan kılçığı kırılır. İki parmakla yumuşata yumuşata ve basarak balığın bütün eti ve kılçığı baş tarafından dışarı çıkarılır. Derisi patlamayacaktır. Soğan zeytinyağının içinde kavrulur. Balıktan çıkan etler de katılır biraz daha pişirilir fıstık ayrı bir tavada kavrulup bu etlere katılır. Tuz, üzüm, tarçın, yenibahar katıldîktan sonra ateşten indirilir. Soğuyunca et tekrar balığa doldurulur. Yumurta, galeta tozu ve una bulanıp kızartılır.
  
 | 
Balık Dolması | 
  | 
fikret 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.02.2007 
Mesajlar: 19 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11952 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2007 
3,247 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Genelde kefal balığıyla yapılır ama siz istediğiniz balıkla yapabilirsiniz balıkları ayıklarken karın kısımlarını tamamen kesmemeye özen göstermelisiniz karın kısmına dolma malzemelerini rahat doldurabilmek için dolma malzemeleri ise taze soğan maydanoz dereotu nane ve pirinçtir göz kararıyla hazırladığınız içi balığın karnına doldurup iri iri dikin borcama dizip üzene limon dilimleri taze soğan pataes  ilave edip aliminyum folyeyle sarın 2  su bardağı su ilave etmeyi unutmayın servisten önce karnındaki ipleri kesip servis yapın.
  
 | 
Balık Dolması | 
  | 
Yolcu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.06.2006 
Mesajlar: 49 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6428 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2006 
3,836 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kilo fileto balık eti (ben dil balığı kullandım)
 
2 çay bardağı pirinç
 
1 orta boy soğan
 
1 diş sarımsak
 
1-2 yemek kaşığı çam fıstığı
 
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2-3 yemek kaşığı limon suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
2-3 yaprak nane yada kuru nane
 
 
Doğranmış soğan ve sarımsakları fıstıklarla birlikte 2 kaşık zeytinyağında kavurun.
 
Yıkanmış pirinçleri ekleyin. 1 çay bardağı kadar su ekleyip kısık ateşde pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
 
Balıkların her iki tarafınıda tuzlayın ve limon suyuna bulayın. Eğer balıklar büyükse ortalarına soğumuş pirinçli harçdan koyun, dolma gibi sararak kürdanla tutturun. Ben balıklar küçük oldukları için dilimlerin üzerine harcı koyup diğer dilimi üstüne kapattım..
 
Kalan zeytinyağını (arzu ederseniz fazlasını) balıkların üstüne gezdirin ve 200C de pişirin.
 
Bol yeşil salata ile servis yapın..
 
 
 ML® İstavrit Dolması için tıklayın
 
  
 | 
Balık Dolması | 
  | 
zBayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2005 
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1718 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006 
4,003 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 parça fileto balık (mezgit, alabalık olabilir) 
 
Haşlanmış bir miktar pazı yaprağı içi
 
1,5 su bardağı pirinç 
 
2 orta boy soğan
 
1 kahve fincanı fıstık
 
1 kahve fincanı kuş üzümü 
 
1 çay kaşığı tuz
 
Bir tutam karabiber 
 
Bir tutam yenibahar 
 
Yarım fincan soya yağı
 
 
Soğanlar yağda kavrulur. Kuş üzümü, fıstık ve haşlanmış pirinç ilave edilir. Sonra fileto balık tuzlanır. Üzerine pazı ve iç konularak rulo yapılır. Yağlanmış cam pişirme kabına konulur. Tuz, kırmızı biber ve biraz un serpilir, fırında pişirilir. Süslenerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |