| 
 
 
 | 
Balık Böreği | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180947 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2024 
149 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
400 gram beyaz etli balık (mezgit, levrek veya somon)
 
3 adet yufka
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay bardağı süt
 
2 diş sarımsak
 
1 adet soğan
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)
 
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı ve susam
 
 
Balığı haşlayıp kılçıklarından ayıklayın. Küçük parçalara ayırıp bir kenara alın.
 
Tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun. Balığı ekleyip baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Karışımı birkaç dakika soteleyip soğumaya bırakın.
 
Bir yufkayı tezgaha serin ve sütle karıştırılmış zeytinyağı karışımıyla ıslatın. Üzerine ikinci yufkayı serip aynı işlemi tekrarlayın.
 
Yufkayı üçgen şekilde kesin. Her bir parçanın geniş kenarına balık harcını koyup sigara böreği gibi sarın.
 
Börekleri fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Balık Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158868 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2021 
551 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yufka
 
1 adet soğan
 
2 adet çarliston ya da sivri biber
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 adet küçük domates
 
2 diş sarımsak
 
1 adet mezgit ya da fener fileto (beyaz etli ve az kılçıklı herhangi bir balık da olabilir)
 
1-2 çorba kaşığı soya sosu
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Kekik
 
Nane
 
Servis için:
 
Soya sosu
 
 
Soğanı incecik doğrayın. Zeytinyağı ile tavaya alıp, kavurun. Üzerine küçük doğranmış biberi ekleyip kavurmaya devam edin. İncecik kıyılmış sarımsağı katın. Kavurma işlemi devam ederken, üzerine küçük doğranmış balığı ekleyin. Biraz tereyağı katın. En son üzerine küp doğradığınız domatesi ve baharatlarla, tuzu ilave edin. Malzeme özleşince soya sosunu ekleyin. Bu arada yufkaları üçgen biçiminde kesin. Bir kenarına balıklı harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın. Çok az zeytinyağı eklenmiş yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartıp, sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Balık Böreği (Hazır Yufka) | 
  | 
sinan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2007 
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13189 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2007 
5,122 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg kefal
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
Yarım domates
 
5-6 adet mantar
 
1 çay kaşığı kuşüzümü
 
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay bardağı domates suyu
 
Tuz
 
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
 
2 adet yufka
 
 
Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun.
 
Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın. Mantarları da ince dilimler halinde kesin. Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.
 
10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |