Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bakliyatların Pişirilmesi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KURU BAKLAGİLLERİN PİŞİRİLMESİ

HAydın
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.06.2008
Mesajlar: 31
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc24305
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2008
4,349 defa indirildi / yazdırıldı




Mercimek dışında diğer kuru baklagiller, pişirilmeden önce ıslatılırlar. Ayıklanarak, birkaç defa iyice yıkanıp, pişirilmeden bir akşam ya da 5-6 saat önce, üzerlerini bir iki parmak yükseklikte örtecek kadar ılık su ile ıslatılmalıdır. Islatılan taneler yumuşar ve su çeker. Islatma suyunun ılıklığı, su çekme oranını yükseltir.
Islatma suyuna konulacak bir miktar karbonat tanelerin daha kolay yumuşamasını sağlar. Pişirilmeden önce bu yöntemle ıslatılan baklagillerin muhakkak yıkanması gerekir. Kuru baklagilleri ıslatma, yaş sebzelerdeki gibi besin değerinden kayba yol açmaz.
Pişirmede iyi kalite su kullanılmalıdır. Pişme sıcaklığı, ilk kaynamadan sonra, kaynama noktasını geçmeyecek biçimde ayarlanmalıdır. (B) vitamini yüksek ısıdan etkilenir. Pişme süresi, ısı kontrol altına alınarak uzatılabilir. Basınçlı tencerelerde ısı fazla olduğundan, iyi nitelikli bir yemek tenceresi tercih edilmelidir. Pişirme sindirimi de kolaylaştırır.
Yemeğin özelliğine göre baklagiller önceden haşlanacaksa haşlama suyu değerlendirilmeli, dökülmemelidir.
Pişirme sırasında, su eklemek gerekiyorsa, bu su sıcak olmalıdır. Diğer sebzelerle birlikte bir yemek yapılacak olan baklagiller, önce yumuşayıncaya kadar pişirilmeli, sonra diğer sebzeler konulmalıdır. Ezilecek kadar fazla pişirip, şekli bozulmamalıdır.


BAKLAGİL ve HUBUBATIN PİŞİRİLME METODLARI

cevriye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.01.2009
Mesajlar: 21
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc32904
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2009
2,929 defa indirildi / yazdırıldı




Baklagiller umumiyetle yaş sebzeler gibi pişirilirler.
Çeşitlerinin az olması dolayısile yemek çeşitleri oldukça azdır. En çok kullanıldığı yerler:
1 Et ve kıymayla karıştırılarak kullanılırlar,
2 Zeytinyağ ile kullanılırlar,
3 Salata yaparak kullanılırlar.

Hububatlarda ençok ekmek, hamur işleri, makarna ve pilav olarak kullanılırlar.


Baklagillerin Pişirilmesi

Ecem Kara
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.11.2007
Mesajlar: 33
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc20596
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2008
2,254 defa indirildi / yazdırıldı




Baklagillerin pişirilmesinde mümkünse kireçsiz su kullanılmalı, domates (salça) gibi asitliler ve tuz, piştikten sonra ilave edilmelidir. Çünkü domates (Salça) ve tuz pişmeyi geciktirir.
Sindirim güçlüğü çekenlerin ve bebeklerin yiyeceklerini hazırlarken kabuklarını soymak gerekir. Islatmanın etkisi ile kabaran kabuk soyulur, ek yiyecekler katılarak pişirilir. Kabuğu çıktığı için pişme kısa sürede olur. sindirimi kolaylaştırır ve gazı önler.


Baklagillerin Pişirilmesi

akide şekeri
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.11.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc19446
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2007
2,180 defa indirildi / yazdırıldı




Baklagillerin pişirilmeleri sebzelerin pişirilmesinden daha kolaydır.

1- Pişirilirken tanelerin çabuk pişmesi için akşamdan ayıklanıp ılık suyla ıslatmak lazımdır.
2- Islanmamış baklagilleri pişirmek gerektiğinde yumuşayıncaya kadar haşlayıp sonra pişirmek lazımdır. Haşlamadan da pişirilebilir.
3- Pişme esnasında su ilave etmek gerektiğinde sıcaksu koymak lazımdır. Çünkü soğuk su sertleşmesine sebep olur.
4- Baklagillerin tuzunu yemeğin inmesine yakın koymalıdır.
5- Çabuk pissin diye karbonat koymak doğru değildir.
6- Vakit ve ateşten tasarruf için düdüklü tencerede pişirmek daha doğrudur.
7- Kuru sebzeleri yüzde yüz suyu kalarak ateşten indirmelidir. Bekleme esnasında bünyelerine su çekerek yemeğin susuz kalmasına sebep olurlar.


Bakliyatların Pişirilmesi

Durdurbeni
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.09.2006
Mesajlar: 21
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc7307
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2006
2,112 defa indirildi / yazdırıldı




Kuru baklagillerin kolay sindirilmesi için pişirme aşamaları şu şekilde olmalıdır.
Islatma; Pişirilecek kurubaklagil ıslatılmalı ve 24 saat suda bekletilmelidir. Isltıldığı zaman dış zarının kolayca çıktığını görürüz. Sindirim sisteminden rahatsızlığı olanlar veya çocuklar bu şekilde hazırlanan baklagillerle hazırlanan yemekleri rahatlıkla yiyebilirler.
Pişirme: İlk ıslatma suyunun atılması B gurubu vitaminlerinin kayıplarına neden olur. Ancak midesinde gaz sorunu olanlar için problem ortadan kadar.






Bakliyatların Pişirilmesi Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(5 adet Bakliyatların Pişirilmesi 151,276 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort