|
|
Bakliyat Çorbası |
|
ayol
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2016
Mesajlar: 27 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc118459
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2016
1,402 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı barbunya
1 çay bardağı mercimek
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı bulgur
1 adet pırasa
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 demet maydanozun sapı
1 adet defne yaprağı
2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Nohut, fasulye ve barbunyayı akşamdan ıslatıp. Ertesi gün bol su ile tencereye alın. Pirinç, bulgur, yeşil ve kırmızı, mercimek, pırasa, kereviz, havuç, patates, soğan, maydanoz sapları ve defne yaprağını koyup, tencerenin, kapağını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Robottan geçirip, et suyu tuzunu ve karabiberini ilave edin. Bir taşım daha kaynatın. Diğer tarafta tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
|
Bakliyat Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171691
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2023
129 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı maş fasulyesi
1 yemek kaşığı iri bulgur
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolusu beyaz un
1 yemek kaşığı salça
5-6 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane servis sırasında
Yağın içerisine un ekleyip kavuruyoruz. Sonra salça ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Ardından içine 5 su bardağı su ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Tuz ilave edin. Ardından bakliyatları ilave edin. Karıştırarak pişirin. Maş fasulyeleri patladığında çorbamız tamamdır.
|
|
Bakliyat Çorbası Tarifleri Çorba Tarifleri
|
|